Cumartesi Rengarenk etkinlikler küçükleri bekliyor

Rengarenk etkinlikler küçükleri bekliyor

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuğuyla birlikte 23 Nisan’ı kutlamak isteyenler... Bu hafta şehirde onu mutlu edecek birçok etkinlik var. İşte benim listem

Rengarenk etkinlikler küçükleri bekliyor

Çocukluğumun 23 Nisan kutlamalarını yüzümde bir tebessümle hatırlıyorum. Okulumun bahçesindeki törende mutlaka şiirler okunur, şarkılar söylenir ve sonrasında da folklor ekibi gösterisi olurdu. Babamla birlikte stat gösterilerini izlemeye gittiğimiz de oldu, evde televizyonda başka ülkelerden gelen çocukların dans gösterilerini birlikte seyrettiğimiz de.

Haberin Devamı

Bu yıl 2.5 yaşındaki oğlumla birlikte kutlayacağız 23 Nisan’ı, oldukça heyecanlıyım. Ona dünyada başka hiçbir ülkede olmayan, sadece çocuklara özel bu bayramın önemini nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum. Bugün onun günü, o ne isterse onu yapacağız ama ben ona seçenekler sunabilmek için hazırlık yaptım.

- Başka ülkelerde yaşayan çocukların nasıl giyindiklerini ve milli kıyafetlerini görebilmesi için Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın “Çıkartmalı Kıyafetleriyle Dünya Seyahati” kitabını aldım. Ülkelerin yöresel kıyafetlerini inceleyip çıkartmaları yapıştıracağız.

Başka ülkelerdeki çocukları anlatan kitabı okuyacağız

- Bizim ufaklık mutfağa meraklı. O nedenle ona başka ülkelerde yaşayan çocukların neler yediğini anlatmayı ve bunları birlikte pişirmeyi planlıyorum. İtalyan usulü makarna ya da Japon usulü noodle ve Norveç usulü somon listemde.

Haberin Devamı

- Hava güzel olursa 23 Nisan etkinliklerini izlemeye gidebiliriz birlikte. Başka çocukları seyretmek her zaman büyük eğlence!

- Oğlumla beni de çocukluğuma götürecek bir sergi gezeceğiz. Saint-Michel Lisesi’nde
Can Çocuk Yayınları’nın çocukluğumda severek okuduğum ve şimdi kütüphanede oğlum için sakladığım “Pippi Uzunçorap”, “Pal Sokağı Çocukları”, “Küçük Kara Balık” başta olmak üzere birer klasik haline gelen kitaplarının kapaklarını ve iç sayfalarını süsleyen sanatçıların eserleri sergileniyor (22 Nisan-17 Mayıs).

- Yatmadan önce Vietnam, Kenya, Hindistan, Çin, Fransa gibi ülkelerde çocuk olarak yaşamayı anlatan “Başka Bir Ülkede Yaşasaydın” (Mandolin) adlı kitabı okuyacağız.

23 Nisan’ı çocuğunuzla birlikte kutlamak istiyorsanız, şehirde etkinlik çok. Benim listemdekileri paylaşmak isterim.

Sanat dolu bir gün

- Akbank Sanat çocuklara özel atölyeler düzenliyor. Çocuklar suluboya, yaratıcı drama, heykel, mozaik ya da linol baskı gibi eğlenceli atölyelerle sanatla iç içe kendi yeteneklerini keşfedecekler. Atölyeler 6-12 ve 7-14 yaş grubu için 24 ve 25 Nisan tarihlerinde, saat 11.30 ile 18.30 arasında düzenleniyor. 10-15 kişilik atölyelerin her birinin fiyatı 10 lira.

Haberin Devamı

- Pera Eğitim’in “Müzede 3 Günlük Macera!” adlı programıyla çocuklar ücretsiz etkinliklerle müzeyi yaşayan bir mekan olarak deneyimleyecek. Sergileri rehberler eşliğinde gezdikten sonra Pera Müzesi’nin kendileri için hazırladığı el yapımı defterlere ipuçlarını çizerek hem kendi yeteneklerini hem de müzedeki eserleri keşfedecekler. (23-25 Nisan).

AVM’ler

Taş Devri kasabası, Viking Köyü...

- Akbatı AVYM,
22- 26 Nisan tarihlerinde dev Lego modelleriyle çocuklara yaratıcı ve eğlenceli bir bayram sunacak. Çocuklar aynı zamanda hayvan sevgisi, toplu taşıma kuralları, Orta Çağ ve uçaklar hakkında da bilgi sahibi olacak.

- Tepe Nautilus AVM, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında her yaşın gözde çizgi filmi “Taş Devri Kasabası”nı ağırlıyor. 18-26 Nisan tarihleri arasında kurulacak kasabada Taş Devri ailesi ziyaretçileri taş arabalarla yarış yapmaya, bowling oynamaya ve hediyeler kazanmaya bekliyor olacak (12.00-20.00 arasında).

- Teenage Mutant Ninja Turtles, 23-26 Nisan tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi’nde olacak. Özel şovlar gerçekleştirecek olan Ninja Kaplumbağalar, çocuklarla fotoğraflar çektirecek, onlara Ninja maskeleri hediye edecek.

Haberin Devamı

- Optimum Outlet 18-26 Nisan arasında, 11.00-19.00 saatlerinde “Kids’ Dino Dig” etkinliğiyle 5-11 yaş arası çocuklar kendilerine verilen özel kazı aletleri ve kıyafetleri ile bilim insanı olmanın da mutluluğunu yaşayacaklar.

- Viaport Asia “Çocuk Bahar Şenliği” kapsamında 25-26 Nisan tarihlerinde çocukları Viking Köyü’ne davet ediyor. Çocuklar hem baharın hem de eğlencenin tadına varacaklar.

Minik şefler mutfakta

- Raffles İstanbul Zorlu Center’daki Arola Restaurant 23 Nisan’da 11.00-14.00 saatleri arasında 7-12 yaş grubu çocuklar marshmallow, jöle, pizza ve kurabiye yapacaklar. Etkinlik çocuklar için kişi başı 250 lira.

- “Komili ile Çocuk Şefler Mutfakta” etkinliği 25 Nisan’da saat 15.00-17.00 arasında Sapphire AVM’de 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için düzenleniyor. Şef Eyüp Kemal Sevinç işbirliğindeki etkinlikte çocuklar aşçılık sanatını daha yakından tanıyacak. Etkinlik ücretsiz ama önceden
ön kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

- Mövenpick Hotel’de 23 Nisan saat 14.00’te 6-12 yaş arası çocuklar için çikolata yapım kursu var. Hamur ve boyama atölyesi ile devam edecek etkinlikte çocuklara sürpriz hediyeler verilecek ve pizza, makarna, meyve suyu ikram edilecek. Katılım ücreti 98 lira.

Perdeler onlar için açılıyor

- Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nda 23 Nisan’da saat 12.00’de “Karlar Ülkesi Müzikali”, 24-25 Nisan tarihlerinde ise “Kibritçi Kız Müzikali” ücretsiz.

- Film Müzikleri Senfoni Orkestrası 90 kişilik çocuk korosuyla sevilen şarkıları görsel bir şölen eşliğinde 22 Nisan’da saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde seslendirecek. Bilet fiyatları tam 30, öğrenci (7 yaş üstü) 20 lira.

- Madagascar Live canlı sahne şovuyla bir kez daha İstanbullu çocuklarla buluşacak. New York Hayvanat Bahçesi sakinlerinin Madagascar’a uzanan kaçış serüvenleri bugün ve yarın Volkswagen Arena’da sahnelenecek.

- Beyoğlu SALT’ta Perşembe Sineması kapsamında 23 Nisan’da, saat 15.00’te çocuklar için “Pom Poko” adlı anime filmin gösterimi var, ücretsiz.