Cumartesi Rodriguez yine istismar ediyor!

Rodriguez yine istismar ediyor!

04.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Robert Rodriguez’in, 70’lerin “istismar sineması”nın kurallarıyla yönettiği “Ustura”da bolca şiddet, seksi kadınlar ve Robert De Niro var

Rodriguez yine istismar ediyor

Yönetmen Robert Rodriguez’in, yakın arkadaşı Quentin Tarantino’yla birlikte düşük bütçeli sinemaya olan düşkünlüklerini, birer film çektikleri “Grindhouse” projesinden beri biliyoruz. Bu proje için “Machete” adlı bir sahte fragman çeken Rodriguez, bu fragmanı genişletti ve şimdi uzun metrajlı “Machete” ile karşımızda.
Rodriguez’in 70’lerin istismar sinemasının kurallarıyla yönettiği filmde, Machete adında Meksikalı bir federal polis uyuşturucu mafyasının saldırısına uğruyor. Bu olaydan sonra hayatını ABD’de kaçak işçi olarak sürdüren Machete bir gün bir teklif alıyor: Kaçak işçilerle ilgili ırkçı politikalar güden bir senatörü öldürmek...
Garip bir tesadüfle ABD’nin göçmen yasalarıyla ilgili politik gündemine de denk düşen film, istismar filmlerini özelliklerini gösteriyor. Abartılı şiddet sahneleri, seksi kadınlar, sert erkekler, ucuz espriler... Filmi sevip sevmemekle ilgili çok belirgin bir kıstas var. Rodriguez’in “Grindhouse” projesi için çektiği ve benzer tarz sahnelerin dibine vurduğu zombi filmi “Planet Terror”, atmosfer, mizah ve şiddetiyle size hitap ettiyse, benzer bir çizgideki “Ustura” da hoşunuza gidecektir.


“Ustura / Machete”
Yön.: Robert Rodriguez, Ethan Maniquis Oyn.: Danny Trejo (Machete), Robert De Niro (Senator McLaughlin), Jessica Alba (Sartana), Steven Seagal (Torrez), Michelle Rodriguez (Luz) Sen.: Robert Rodriguez, ¡lvaro Rodriguez Gör.: Jimmy Lindsey Müz.: John Debney


Staj biter aşk bitmez

Drew Barrymore’lu romantik komedi, farklı şehirlerdeki sevgilileri anlatıyor

Drew Barrymore ve Justin Long’un başrollerini paylaştığı romantik komedi türündeki filmde, Erin ve Garrett New York’ta tanışıyorlar. Garrett henüz o gün kız arkadaşından ayrılmış ve ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir tip. Erin ise New York’ta bir gazetede staj yapıyor ve hayattaki önceliği işi... Erin stajını altı haftada tamamlayıp, yaşadığı San Francisco’ya döneceği için Garrett’la baştan ilişkilerini ciddiye almamak konusunda anlaşıyorlar. Ama altı hafta bittiğinde birbirlerinden çok hoşlandıklarına ve ilişkilerini aradaki mesafeye rağmen sürdürmeye karar veriyorlar.
Hollywood’un en çok çuvalladığı ve kendisini tekrarladığı türlerden biri şüphesiz romantik komediler... “Aşkın 500 Günü / 500 Days of Summer”ı saymazsak, uzun süredir türdeşleri arasında bir şekilde farklı duran, romantizm ve komediyi bir arada sunabilen Hollywood romantik komedisiyle karşılaşmışlığımız yok. Sadece klişeler üzerinden yürümeyen, güldürmeyi başaran, karakterlerini çiftin bir araya gelmesini isteyecek kadar umursadığımız bir romantik komedi göremiyoruz. “Seni Uzaktan Sevmek” de istisna değil.

“Seni Uzaktan Sevmek / Going the Distance”
Yön.: Nanette Burstein
Oyn.: Drew Barrymore (Erin), Justin Long (Garrett),
Charlie Day (Dan) Sen.: Geoff LaTulippe
Gör.: Eric Steelberg
Müz.: Mychael Danna

Şampiyon taraftarın filmi
Suat Oktay Şenocak, ilk filmi “Adı Aşk Bu Eziyetin”de, taraftarlıkla ilgili bir öykü anlatıyor. Yusuf Günay Güney, Altuğ Görgü, Murat Liman ve Arzu Tan Bayraktutan’ın rol aldığı filmde, camcı kalfası Metin, sıkı bir Bursaspor taraftarı ve bu durum ailesinde sorunlara yol açıyor.

Övgü toplayan animasyon
Animasyon türündeki “Çılgın Hırsız / Despicable Me”, ABD gişesinde 230 milyon dolar hasılat elde etmiş ve eleştirmenlerden övgü almış bir film. Ayı çalmayı planlayan hırsız Gru, soygununda üç yetim kızı kullanıyor. Ama bu kızlar ona babaları gibi davranmaya başlayınca kalbi yumuşuyor. Filmin seslendirme kadrosunda Steve Carrell ve Jason Segel var. Türkçesinde ise Ata Demirer’i duyuyoruz.

200 bin Çinliyi kurtarma öyküsü
Film, 1937’de Japonların Çin Halk Cumhuriyeti’nin eski başkenti olan Nanking’i işgali sırasında, 200 bin Çinlinin hayatını kurtaran Alman işadamı John Rabe’in biyografisi... “Son Kahraman”da ana karakteri Ulrich Tukur canlandırırken, Alman sinemasının uluslararası yıldızı Daniel Brühl de başrollerden birinde karşımıza çıkıyor. “John Rabe”yi bir kısa filmiyle Oscar’a uzanmış Florian Gallenberger yönetiyor.


Predator’lerin sonu yok
Uzaydan gelen acımasız avcı ırk predator’ler ve insanların mücadelesini anlatan filmlerin sonuncusu “Predators”, daha önce Hollywood’da “Vacancy”i yönetmiş Macar Nimrod Antal’ın imzasını taşıyor. Filmde Adrian Brody’nin canlandırdığı Royce ve bir grup paralı asker, başka bir gezegende olduklarını ve predator’ler tarafından kovalandıklarını fark ediyorlar. Film yurtdışında ortalama eleştiriler aldı.