Cumartesi Taç atışı kullanıyoruz

Taç atışı kullanıyoruz

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Saç bantlarının her türlüsü, ama en çok da ‘80’lerin favori aksesuarı olan yastıklı taçlar giderek daha da popülerleşiyor. Bu trendin ardında ise “kraliyet” etkisi var.

Taç atışı kullanıyoruz

Vatkalar, büyük inciler, asimetrik kesimler ‘80’lerden çıkıp gelir de, saç bantları durur mu? Elbette hayır! Yükselişine geçtiğimiz yıl başlayan her tür saç bandı, özellikle de yastıklı taçlar önce Prada, Miu Miu, Simone Rocha gibi markaların koleksiyonlarıyla podyumları, ardından Instagram akışımızı ve sokakları, son olarak da kraliyet stillerini etkisi altına aldı. Hatta bu tür taçları çok sık kullanan Kate Middleton da, Meghan Markle ve Prens Harry’nin oğlu Archie’nin vaftiz töreninde, Londra sokak modasında son günlerde çok sık görülen örgülü bir modelle fotoğraflandı. Zaten bugün taçların yeniden popüler oluşunun ardında da “kraliyet” teorisi var. Bu teoriye göre, yüzyıllardır hükümdarlık, asalet ve güç göstergesi olarak kullanılan baş aksesuarları, kraliyet ailesi mensubu kadınların moda dünyasının gündemine oturuşuyla yeniden popüler oldu. Tabii ünlü tasarımcıların dokunuşlarıyla modernleşip çeşitlenerek. Kısacası öyle bir dönemdeyiz ki hem sokak modası kraliyetten hem de kraliyet sokak modasından etkileniyor, stiliyle dikkat çekmek isteyenlere bu trendden uzak kalmamak düşüyor.

Haberin Devamı

Taç atışı kullanıyoruz

- Rengarenk taçları, tıpkı Prada defilesinde olduğu gibi kıyafetlerinizin rengiyle koordine ederek takabilirsiniz.
- İncili ve ışıltılı modellerin yalnızca geceye ait olduğunu düşünmeyin. Üzerinizdeki diğer her şeyi olabildiğince sade tuttuğunuz sürece, süslü taçlar da abartılı görünmeyecek.
- Tam olarak ‘80’ler stili yakalamak isteyenler, siyah taçları kulağa tam oturan büyük küpelerle kombinleyebilir.
- Defileler, sokak stili ve ünlü fotoğrafları iyi hoş ama ilhamı uzaklarda aramayın. Aradığınız ikon, aile albümünüzdeki fotoğraflardan size bakıyor olabilir.

Güçlü kadınların aksesuarı

Taç atışı kullanıyoruz

Siyah taçların hikâyesi, aslında 80’lere değil, 1500’lerde incili siyah bandıyla ikonikleşen İngiltere kraliçesi Anne Boleyn’e dayanıyor. O günlerde etrafındaki pek çok kadının saç stilinden farklı olarak bu taçları kullanan Boleyn’i, uzun yıllar sonra daha sade modellerle Prenses Diana, Hillary Clinton gibi başka güçlü kadınlar da takip etti. Aslına bakarsanız, politik ya da soylu bir figür olsun veya olmasın, başını yüksek gösteren taç takmış her kadının iddialı bir karaktere sahip olduğu gözlemleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Taç atışı kullanıyoruz