Cumartesi Üçüncü dalga suşici

Üçüncü dalga suşici

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Moda’da üç ay önce kapılarını açan Ororo Sushi Bar’ın kurucuları mekanı “üçüncü dalga suşiciliğin temsilcisi” olarak tanımlıyor.

Üçüncü dalga suşici

Yakın zamanda “Dünyanın en havalı semtleri” arasına giren Kadıköy’ün en yeni sakinleri arasında bir suşici var: Ororo Sushi Bar. Fotoğrafçı İlkcan Diker, mimar Cenk Saraçoğlu ve reklamcı Ceyhun Saraçoğlu hayata geçirdikleri mekanı, üçüncü dalga suşiciliğin temsilcisi olarak görüyor. Ahşap ve yeşilin hakim olduğu tasarımı ve içindeki sergilere ev sahipliği yapan mini galerisiyle, siyah-kırmızı-beyaz suşici konseptinden ayrılan Ororo Sushi Bar, temmuz ayında kapılarını açtı. Kurucuların yola çıkış noktası, bir yandan çiğ tüketimi merkeze alıp bir yandan da yerel ve mevsimsel malzemeleri entegre ettikleri füzyon tariflerle Türkiye’deki damak tadına uygun lezzetler ortaya çıkarmak olmuş. Kuruculardan İlkcan Diker, hayattaki en büyük tutkusu olan gezmeyi, fotoğraf ve yemek zevkiyle birleştirenlerden. Gittiği yerlerde suşi mekanlarını dolaşmayı, en yeni trendleri takip etmeyi sevdiğini anlatıyor: “Türkiye’de suşicilere karşı biraz çekimseriz; çünkü ya fast-food zincirler ya da high-class restoranlar var, iki ayrı uç. Oysa dünyada ara segmentte suşi mekanları çok yaygın. Biz kendimize üçüncü dalga suşici diyoruz ve beklentimiz bu tür suşicilerin giderek mahalle arasında yaygınlaşması.”

Haberin Devamı

Üçüncü dalga suşici

Menüde, Türkiye’de yaygın damak tadına hitap edecek şekilde karamelize soğan ve dereotuyla hazırlanmış roll’lar da var, vegan-vejetaryen çeşitler de. Çiğ yemeye soğuk bakanlar için sıcak suşi “crunchy roll” çeşitleri de girmiş menüye: Bunlar üzerine tempura unu ve panko ekmeği serpilip çıtır şekilde pişirilerek servis ediliyor. Balık yemeyenler için etli roll’lar, ağzıma suşi koymam diyenler için de çeşitli noodle ve ramen çeşitleri eklenmiş. Diker, en büyük isteklerinin hamsi ya da palamut gibi yerel balıklarla hazırlanan suşiler geliştirmek olduğunu, bir süredir bunun için çalıştıklarını anlatıyor. Kadıköy, malum son dönemin yükselen yıldızı. Moda’da dükkan açmalarında bunun etkisi olup olmadığı sorumu Diker şöyle yanıtlıyor: “Kadıköy eski yıllara göre çok geliştiğini düşünüyorum ama belli yerler dışında lezzet anlamında kalite yükselmedi. Restorancılıkta herkes basitliği tercih ediyor, kafe hamburger, kafe hamburger… Kimse risk almıyor.”

Haberin Devamı

Üçüncü dalga suşici

Ororo Sushi Bar’ın kurucularından Cenk Saraçoğlu aynı zamanda mekanın executive şefi.