Cumartesi Yılın renkleri eşitlikçi

Yılın renkleri eşitlikçi

12.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016 yılının renk ödülünü rose quartz ve serenity kazandı. Açık pembe ve lavanta olarak da tanımlayabileceğimiz bu iki renk, cinsiyet eşitliğine işaret ediyor

Yılın renkleri eşitlikçi

Uluslararası renk enstitüsü Pantone, her yıl, o yılın ruhunu yansıtan bir renk seçiyor. 2015’te Yılın Rengi seçilen marsala şarap kırmızısının zihnimizi, vücudumuzu ve ruhumuzu zenginleştirdiğine inanılıyordu örneğin. 2016 için ise bir ilke imza atan enstitü, bu unvanı iki renge birden verdi; rose quartz ve serenity.

Haberin Devamı

“Dünyanın birçok yerinde cinsiyet kimliklerinin sınırları bulanıklaşıyor. Tüketiciler artık çok daha rahat şekilde renkleri ifade biçimi olarak kullanmaya başladı. Renklere olan bu yeni yaklaşımın cinsiyet eşitliği kavramının yükselişiyle aynı döneme denk gelmesi tesadüf olamaz” açıklamasını yapan ünlü renk enstitüsü böylece cinsiyet eşitliği, denge, sakinlik, iyi olmak, uyumluluk kavramlarını vurguladı.

Yaz koleksiyonlarında karşımıza çıkacaklar

Elbette dikkatle yapılan analizler sonunda belirlenen ve eğlence endüstrisinden sanat dünyasına kadar popüler kültürün her alanını etkileyen renk seçimleri moda dünyasının da uzağında değil. Çünkü 2016 yazında Louis Vuitton, Chanel, Giambattista Valli gibi pek çok markanın koleksiyonundakarşımıza çıkacak olan bu pastel tonlara, bu kış da Prada, Dior, Missoni, Dries Van Noten podyumlarında rastladık.

Haberin Devamı

alış-veriş

-Sephora, Pantone ile işbirliği yaparak kuralları yıkan bir makyaj koleksiyonu hazırladı. Sınırlı sayıdaki koleksiyon yakında Türkiye’de de satışta olacak.

-Fonfique’in 2016 ajandası yılın rengiyle çok uyumlu. 270 lira.

-BurberryLondon’daki kaşmir kazak, yılın renklerinin kesişim kümesi gibi. 550 avro.

-Machka’daki işleme düğmeli saten ceket, ofisten geceye uyum sağlamak için hazır. 817 lira.

-iPhone 6s’in yeni rengi roze altın da bu tonun ne kadar popüler olacağına dair önemli bir sinyal. 16 GB, 3.099 lira.

Yılın renkleri eşitlikçi

kısa kısa

Çam ağacından ilhamla

Yeni yıl dönemini özel bir koleksiyonla kutlamayı geleneksel hale getiren Tod’s, bu sezon Gommino ayakkabılarını ve Flower Bag isimli çanta modellerini yılbaşı ağacından aldığı ilhamla süsledi.

Yılın renkleri eşitlikçi


TwIgy’nin stili

1960’lı yılların ünlü modeli Twiggy; Marks &Spencer, M&S Classics serisinin yeni sezonu için kapsül koleksiyon hazırladı. Efsanevi stil ikonu, 10 parçadan oluşan koleksiyon için, seyahat ettiği yerlerden ve kendi tatil gardırobundan esinlenmiş.

Sanatın tarihi, geleceğin modası

H&M, Paris’teki Louvre Sarayı’nda yer alan Musee des Arts Decoratifs ile işbirliği yapacağını duyurdu. Müzenin arşivlerinden esinlenerek tasarlanan yeni H&M Conscious Exclusive koleksiyonu, “Fashion forward - Three centuries of fashion” sergisinin açılışıyla birlikte 7 Nisan’da satışa sunulacak.

Yılın renkleri eşitlikçi

Haberin Devamı

Köpekler yarışacak

Hergün birçok köpek sahipleri tarafından sokağa terk ediliyor. Buna dikkat çekmek ve imkanı olanları barınaklardan köpek sahiplenmeye yönlendirmek amacıyla yarın Kalamış Parkı’nda “Kuyruklu Yıldızlar Köpek Arenası” etkinliği düzenleniyor.

Etkinlik Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Köpek Sporları Komisyonu, İstanbul Agility ve Frizbi Takımı, Fenerbahçe Rotaract Kulübü ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle düzenleniyor. Etkinlik kapsamında KIF Ulusal Agility Şampiyonası da var. Kazanan köpekler ve sahipleri uluslararası köpek sporları yarışmalarında ülkeyi temsil edecekler.

Gönüllülerin getireceği mamalar da Kadıköy Belediyesi’ne bağlı barınaklara bağışlanacak.

Yılın renkleri eşitlikçi