Dünya 280 milyon dolara çiftlik satın aldı

280 milyon dolara çiftlik satın aldı

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya doğumlu 90 yaşındaki milyarder Rupert Murdoch, boş zamanlarını eşi Jerry Hall ile birlikte doğada geçirmek için ABD'de bir çiftliğe 280 milyon dolar ödedi. Çiftlik geçmişte 'Vahşi Batı'nın kovboylarına aitti.

280 milyon dolara çiftlik satın aldı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Koch ailesine aitti

Haberin Devamı

ABD’de yaşayan ve dünyanın en büyük medya gruplarından News Corporation’un sahibi olan Rupert Murdoch, yaptığı satın almayla bir kez daha manşetlere taşındı. 90 yaşındaki milyarder, ABD’de dünyanın en zenginlerinden ünlü Koch ailesinin sahibi olduğu çiftliği 280 milyon dolara satın aldı. ABD’nin kuzeybatısında yer alan Montana eyaletindeki devasa çiftlik evi, geçmişte Amerika’nın ünlü “Vahşi Batı” kovboylarına, son 70 yıldır ise Koch ailesine aitti. Amerikan “Wall Street Journal” gazetesinin haberine göre, medya devi Rupert Murdoch ve eşi Jerry Hall (65) yakın arkadaşları Koch ailesinden satın aldıkları çiftlikte uzun zaman geçirmeyi planlıyor.

‘Ayrıcalık’ hissiyatı

Ticari imparatorluğundaki hisselerinin çoğunu satmasının ardından son olarak 2019 yılında 21. Century Fox şirketini de Disney’e 71 milyar dolara satan Murdoch’un gayrimenkul yatırımlarını genişletmeyi amaçladığı belirtiliyor. 2016’da evlenen Murdoch çiftinin bir yıldır çiftlik aradıkları aktarılırken, söz konusu satın almanın Montana’nın en büyüğü olduğu kaydediliyor. Murdoch çiftlik eviyle ilgili heyecanını basınla paylaştı. Çiftlik sahibi olmanın büyük sorumluluk olduğunu belirten milyarder, “Bu güzel araziye sahip olduğumuz için kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İçinden nehir geçen mekân

Rupert Murdoch’un satın aldığı, muhteşem bir doğaya sahip olan çiftliğin içinden alabalıklarla dolu 43 kilometre uzunluğunda bir nehir de geçiyor. Yaklaşık 140 bin hektar büyüklüğe sahip büyükbaş hayvan çiftliğinde 4 bin Kanada geyiği, 800 antilop ve 1500 katır geyiği yaşıyor. 15 ailenin çalıştığı çiftlikte, personel için de 25 ev bulunuyor. Çiftliği tanıtan web sitesine göre, söz konusu mülk 1880’li yıllarda bir çift kovboya aitti ve kovboylar daha sonra çiftliği ünlü Koch ailesine satmıştı.