Dünya 600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı!

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı!

20.06.2022 - 11:43 | Son Güncellenme:

Kraliyet ailesinin ve ülkenin en seçkin isimlerinin katıldığı baloyu, dünyanın dört bir yanından seçilmiş gazeteciler izledi. Prensesin hayatındaki dönüm noktası kutlandı ve 600 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek olaya vurgu yapıldı.

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı

Prenses Ingrid Alexandra, 21 Ocak 2004 sabah saat 09.13'te Oslo'daki Oslo Üniversite Hastanesi'nin bir parçası olan Ulusal Hastane'de dünyaya geldi. Ingrid Alexandra'nın doğumunun ardından, zaten iyi tanınan kraliyet ailesinin popülerliği daha da arttı. Şimdiyse Prenses 18 yaşında... Ve 600 yıl sonra Norveç'te bir ilk yaşanmak üzere. Ingrid Alexandra, 600 yıl sonra Norveç'in ilk kadın hükümdarı olacak. Ne işte ülke adına son derece özel olan gecede, çeşitli kutlamalar gerçekleşti, Kraliyet ailesinden isimler ve seçtin konuklar galaya katıldı. Dünyanın dört bir yanından basın mensuplarının akın ettiği gecede okunan mektuplar ise Prenses'i ağlattı.

Haberin Devamı

PANDEMİ YÜZÜNDEN ERTELENDİ

Prenses Ingrid Alexandra, Cuma günü 18. doğum gününü kutladı. Hayatında bir dönüm noktası olan yaş günü, aslında 21 Ocak'taydı ve 18'inci yaşını altı ay önce bitirdi. Ancak pandemi nedeniyle resmi kutlamaları erteledi.

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı

Avrupa'nın göz alıcı seçkinleri, bu haftaki zarif kutlama için Oslo Kraliyet Sarayı'nda toplandı. Prenses, madalyalarla süslenmiş, çarpıcı bir taç ve leylak topuklu ayakkabılarla süslenmiş bordo, yere kadar uzanan elbisesiyle zarafetini gözler önüne serdi. Prenses Ingrid, doğum günü galasına ailesi Norveç Veliaht Prensi Haakon ve eşi Mette-Marit'in yanı sıra dedesi Kraliçe Sonja ve Kral Harald ile birlikte geldi.

ARTIK DAHA ÇOK GÖZ ÖNÜNDE OLACAK

Prenses Ingrid Alexandra, Kraliyet Sarayı'ndaki kabine toplantısı için büyükbabası Kral Harald V'e katıldı. Saraydan yapılan açıklamada, Ingrid Alexandra'nın önümüzdeki birkaç yıl içinde kamuoyundaki görünürlüğünü artıracağı ve kraliyet ailesi adına daha fazla sorumluluk üstleneceği ancak bir yandan da eğitimine odaklanmaya devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

YASAYI DEĞİŞTİRDİ

Veliaht Prens Haakon, ilk doğan kızların küçük erkek kardeşleri üzerinde tahta çıkmasına izin verecek şekilde yasayı değiştirerek veraset çizgisindeki yerini sağlamlaştırdı. Doğum günü, gerekirse artık Norveç Naibesi olarak hareket edebileceği anlamına geliyor.

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı

48 yaşındaki Haakon, 2019'dan beri Durek ile nişanlı olan ablası Prenses Märtha Louise'in önünde tahta çıktı. Norveç tahtının dördüncü sıradaki varisi Prenses Märtha Louise 50 ve nişanlısı Shaman Durek, doğum gününe katılanlar arasındaydı.

600 YIL SONRA İLK

Ingrid Alexandra'nın annesi Marit Tjessem'in yanı sıra, Ingrid Alexandra'nın vaftiz annesi Prenses Märtha Louise de doğum gününe katılanlar arasındaydı.

Ingrid Alexandra, 48 yaşındaki babasından sonra tahta geçtiğinde 600 yıl sonra Norveç'in ilk kadın hükümdarı olacak.

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı

Kutlamalara Ingrid Alexandra'nın İspanyol vaftiz babası Felipe VI ve eşi Kraliçe Letizia da katıldı. Ingrid Alexandra'nın vaftiz ebeveynleri Danimarka Veliaht Prensi Frederik ve İsveç Veliaht Prensesi Victoria da eşleriyle birlikte geceye katılanlar arasındaydı.

Haberin Devamı

ÖVGÜ DOLU MEKTUPLAR

Annesi Veliaht Prenses Mette-Marit ve babası Veliaht Prens Haakon'dan 18 yaşındaki Ingrid Alexandra'ya yazılan mektuplarda, övgü dolu sözcükler birbirini izledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Veliaht Prenses Mette-Marit, "Sevgili kızım, bu yıl 18 yaşına giren tek kişi sen değilsin. Norveç genelinde 57 bin genç de seninle birlikte 18'inci yaşını kutladı. Ocak ayındaki doğum gününle birlikte daha fazla insan seni biraz daha yakından tanıdı. İlk görüşmelerinizi yaptınız, devlet kurumlarıyla görüştünüz ve burada Saray'da çeşitli heyetler, karşıladınız. Bütün bunlar benim için birçok hatırayı canlandırdı. Çünkü ben de seninle aynı durumdaydım ve kendimi 18 yaşındaki halimi düşünürken buldum..."

600 yıl sonra ilk olacak... Prenses gözyaşlarını tutamadı

Prenses kendisi için kaleme alınmış mektuplar okunurken gözyaşlarına hakim olamadı.