Dünya ‘87 milyondan biri de benim!’

‘87 milyondan biri de benim!’

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Popüler sosyal paylaşım ağı Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in, Cambridge Analytica veri skandalıyla ilgili ABD Kongresi’nde dün de ifade vermeye devam etti.

‘87 milyondan biri de benim’

Zuckerberg, ikinci günde de senatörlerin sorularını yanıtlarken, kendi kişisel bilgilerinin de, tıpkı 87 milyon kullanıcı gibi, izni olmadan alındığını söyledi. İleriki dönemde Facebook’un gizlilik ayarlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını belirten Zuckerberg, ancak mevcut haliyle kullanıcıların, bu gizlilik ayarını değiştirebildiğini ve bilgilerini herkesle paylaşabilecek hale getirebildiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Senatörlerden birinin “Cambridge Analytica tarafından elde edilen bilgilerin, terör örgütleri tarafından kötü amaçlar için kullanılıp kullanılamayacağına” ilişkin sorusunu da yanıtlayan Zuckerberg, “Konuyla ilgili doğrudan bir bilgim yok. Sahte hesaplar olup olmadığını kontrol eden bir ekibimiz var. Eğer bu yönde herhangi bir hesap açıldıysa, ekibimizce hesap kaldırılmıştır” yanıtını verdi. Zuckerberg, Facebook’un, kişisel amaçlar dışında şirketler tarafından, müşteriye kolay ulaşabilmek amacıyla dra kullanıldığını hatırlattı, bu bağlamda bazı şirketlerin uygulamayı kötüye kullanmış olabileceğini de kabul etti. Facebook’un kurucusu, bunları denetlemenin aylar süreceğine de dikkati çekti.

Zuckerberg alay konusu

Haberin Devamı

Sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Cambridge Analytica veri skandalıyla ilgili ABD Kongresi’nde önceki gün verdiği ifade sırasındaki garip halleri, sosyal medyada alay konusu oldu. İfade sırasında oturduğu sandalyeye minder koyması dikkatlerden kaçmayan Zuckerberg, hal ve tavırlarıyla bir robota benzetildi. Serveti milyon dolarları bulan genç kurucunun köşeye sıkışmış tavrıyla suyunu yudumlaması da gözlerden kaçmadı.

Senatörler tarafından soru yağmuruna tutulan Zuckerberg, bazı senato üyelerinin yaşlı olması sebebiyle tuhaf sorulara da maruz kaldı. İfadesi sırasında Senatör Orrin Hatch Zuckerberg’e neden WhatsApp üzerinden gönderilen e-postaları görebildiklerini ve Facebook’un nasıl “ücretsiz olmasına rağmen sürdürürebilir bir işletme modeli” kurabildiğini sordu. Zuckerberg ise, “Senatör, reklam alıyoruz” diye yanıt verdi. Dünya çapında yorumlar böyleyken, Türk kullanıcılar da Zuckerberg’in durumunu ele almayı ihmal etmedi.

Bununla birlikte genelde kameralar karşısına siyah t-shirt ve kot pantolonla görüntü vermeye alışık olan Zuckerberg’in, Kongre’ye takım elbiseyle gelip gitmesi de, dikkat çekici bir diğer ayrıntıydı.