Dünya 9 bin kilometreye Türk Anka'sı! Anlaşmayı AP duyurdu

9 bin kilometreye Türk Anka'sı! Anlaşmayı AP duyurdu

02.08.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Savunma teçhizatlarını güçlendirmeye çalışan Endonezya, Türkiye'den 12 adet İHA satın aldı.

9 bin kilometreye Türk Ankası Anlaşmayı AP duyurdu

Endonezya Savunma Bakanlığı'ndan Çarşamba günü yapılan yazılı açıklamaya göre, Endonezya hükümeti, Endonezya'nın savunma sistemini güçlendirme çalışmaları kapsamında kuş uçuşu 9 bin kilometre mesafe olan Türkiye'den 12 adet ANKA satın aldı. Bu satın alımla birlikte Endonezya, askeri savunma teçhizatının çeşitliliğini, miktarını ve kalitesini artırmayı hedefliyor. İHA'ların ise 2025 yılına kadar teslim edilmesi planlanıyor. Anlaşmanın bedeli ise tam 300 milyon dolar.

Haberin Devamı

9 bin kilometreye Türk Ankası Anlaşmayı AP duyurdu

KATAR'DAN ALINAN SİSTEM ELEŞTİRİLDİ

Endonezya Ocak ayında Katar hava kuvvetleri tarafından kullanılan bir düzine gelişmiş Mirage 2000 savaş uçağı satın almak için 805 milyon dolarlık başka bir anlaşma imzaladı.

Eski bir sistem olan Mirage-2000'ler o dönem eleştirilerin odağı oldu. Endonezya Savunma Bakanlığı ise hava kuvvetlerinin ekipmanlarının eskimesi nedeniyle bu ihtiyacı hızlıca karşılamak için böyle bir hamle yaptıklarını belirtti.

9 bin kilometreye Türk Ankası Anlaşmayı AP duyurdu

RAFALE'LER 2026'DA TESLİM

Savunma Bakanı Prabowo Subianto ayrıca Şubat 2022'de 42 adet Dassault Rafale savaş uçağı satın almayı kabul etti. Endonezya'nın altı çift motorlu Rafale avcı uçağından ilk üçünü Ocak 2026'da teslim alması bekleniyor.