Dünya ABD polisinden skandal müdahale! Şüpheliyi K-9 köpeğine yem ettiler

ABD polisinden skandal müdahale! Şüpheliyi K-9 köpeğine yem ettiler

24.07.2023 - 16:35 | Son Güncellenme:

ABD'de eyalet polisi tarafından durdurulan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada bir başka polisin K-9 köpeğini üzerine bırakmasıyla söz konusu şüpheli dehşeti yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde 23 yaşındaki Jadarrius Rose, 4 Temmuz'da Jackson County yolunda ilerliyordu. Aracında çamurluk bulunmayan Rose, kısa bir süre sonra polis tarafından durdurulmak istendi. Rose aracını kenara çekmedi ve kaçmaya başladı. 25 dakika boyunca sürek kovalamacada polis söz konusu şahsın aracını yola dikenli tel atarak durdurdu.  

Haberin Devamı

ABD polisinden skandal müdahale Şüpheliyi K-9 köpeğine yem ettiler

DEHŞET GÜNLER SONRA ORTAYA ÇIKTI

Ohio Eyalet Karayolu Polisi tarafından Cuma günü yayınlanan görüntülerde, bir eyalet polisinin Rose'a kendisine yaklaşması için bağırdı görüldü. O sıralarda bir başka polisin ise Rose'un hemen yanında K-9 köpeği ile beklediği kayıtlara geçti. Tam o sırada köpek Rose'a saldırdı ve ısırmaya başladı. Kamera görüntülerinde bir polisin 'Onu yakaladık, köpeği serbest bırakma' dediği duyuldu

ABD polisinden skandal müdahale Şüpheliyi K-9 köpeğine yem ettiler

NEDEN DURDURULDUĞUNU BİLMİYOR

Köpek güçlükle Rose'dan uzaklaştırılırken talihsiz adama ilk müdaheleyi olay yerinde bulunan yetkililer yaptı. CNN tarafından aktarılan bir rapora göre Rose, askerlere 'Yanlış bir şey yapmadığını ve neden durdurulduğunu anlamadığını' söyledi.

ABD polisinden skandal müdahale Şüpheliyi K-9 köpeğine yem ettiler

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Otoyol devriyesi ekiplerine  göre Rose, hastaneden taburcu edildikten sonra dördüncü derece ağır bir suç olan uymamakla suçlandı ancak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İsmini vermek istemeyen bir yetkili davanın soruşturma altında olduğunu söyledi. Köpeği serbest bırakan polisin ise görevden alınıp alınmadığı henüz bilinmiyor.