Dünya ABD'de 1 kişinin 72 seçmen kaydı bulundu

ABD'de 1 kişinin 72 seçmen kaydı bulundu

13.10.2008 - 12:53 | Son Güncellenme:

.

ABDde 1 kişinin 72 seçmen kaydı bulundu

ABD'de 4 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Cleveland'da bir kişinin, aynı kimlik belgelerini ve kişisel bilgilerini kullanarak tam 72 kez seçmen kaydı yaptırdığı, Ohio eyaletinde de 7 yaşındaki kız çocuğunun seçmen olarak kaydettirildiği anlaşıldı.
Amerikalı seçmenlere rüşvet olarak sigara ya da az da olsa nakit para verildiği belirtildi. Cleveland'da 72 kez kayıt yaptıran Freddie Johnson adlı bir genç, Demokrat Parti yanlısı ACORN adlı kuruluşun çok sayıda kayıt yaptırması karşılığında kendisine sigara ve dolar rüşveti verdiğini açıkladı. Johnson'un aynı belgeleri ve kişisel bilgileri kullanarak 72 kez seçmen kaydı yaptırmasına karşın görevlilerin dikkatini çekmemiş olması, FBI'ı harekete geçirdi. FBI, ACORN hakkında aralarında Ohio, Missouri, Connecticut eyaletlerinin bulunduğu 8 ayrı eyalette ‘oy yolsuzluğu’ yapmaktan soruşturma başlattı. Ohio yasalarına göre, seçmenlere oyları karşılığında hediyeler vermek dördüncü dereceden suç sayılırken 18 aya kadar hapis cezası öngörülüyor. Kişileri oy vermek için seçmen kütüğüne kayıt yaptırmaları karşılığında karşılık ödemek de, beşinci dereceden suç sayılıyor ve 12 ay hapis cezası öngörülüyor.
Barack Obama'yı destekleyeceğini açıklayan ACORN yetkilileri, kendilerine yöneltilen oy karşılığı rüşvet verme suçunu kabul etmezken, FBI, değişik kimlik belgeleri ve bilgiler kullanarak seçmen kaydı yaptıran kişiler olup olmadığını araştırıyor.