Dünya ABD’den El Kaide’ye karşı operasyon

ABD’den El Kaide’ye karşı operasyon

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde üst düzey bir El Kaide liderinin, ABD’nin düzenlediği silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

ABD’den El Kaide’ye karşı operasyon

Pentagon’un da doğruladığı habere göre, İdlib’de El Kaide’nin Salim Ebu Ahmed adındaki üst düzey bir lideri, ABD’nin düzenlediği saldırıyla öldürüldü. Amerikan basınındaki haberlerde, Salim’in, El Kaide saldırılarını planlamak, finanse etmek ve talimatlandırmaktan sorumlu olduğunu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Bu operasyon, ABD’nin Afganistan’da çekilme esnasında gerçekleştirdiği ve sivilleri vurması sebebiyle büyük bir skandala dönüşen hava saldırısından sonra gerçekleştirilen ilk benzer saldırı olarak dikkat çekti. ABD daha önce DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’yi de İdlib’in batısında düzenlediği bir hava operasyonuyla öldürmüştü.

Bununla birlikte Washington’un, Afganistan’da El Kaide’nin yeniden ortaya çıkmasını önlemek amacıyla bu ülkede hava saldırıları düzenlemeyi planladığı belirtiliyor. Pentagon, ABD üsleri veya bölgede konuşlu bir uçak gemisi üzerinden hava saldırıları düzenleyerek El Kaide ve DAEŞ militanlarını kontrol altında tutabileceğini daha önce de iddia etmişti.