Dünya ABD’li pilottan Vali'ye 'küfürlü' uçuş: Gökyüzüne yazdı!

ABD’li pilottan Vali'ye 'küfürlü' uçuş: Gökyüzüne yazdı!

02.05.2020 - 14:35 | Son Güncellenme:

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Covid-19) salgınının en çok etkilediği ABD’de bir pilot, yaşadığı bölgede karantina süresini uzattığı için valiye, uçakla gökyüzüne İngilizce'de sık olarak kullanılan küfrün baş harfleri olan ‘F.U.’ yazarak tepki gösterdi.

ABD’li pilottan Valiye küfürlü uçuş: Gökyüzüne yazdı

ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan 45 yaşındaki pilot Ed Frederick, corona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla karantina süresini 28 Mayıs'a kadar uzatan Vali Gretchen Whitmer’a, yaklaşık 1 saat uçarak rotasını havada İngilizce'de sık olarak kullanılan iki kelimelk küfrün baş harfleri olan ​ 'F' ve 'U' harflerini çizecek şekilde ayarladı. Pilot Frederick, Bu iki harfin yanına ok işareti de ekleyerek tepkisini gösterdi. Frederick, çizdiği ok ile Vali Whitmer'ın köşkünü işaret etti.

Haberin Devamı

‘SONUÇLARI DÜŞÜNMEDEN KARAR ALIYORLAR’

Bunun bir güç gösterisi olduğunu ve Detroit’in, güneydoğu bölgesinde yer alması sebebiyle Michigan eyaleti genelinde karantinanın gereksiz olduğuna inandığını söyleyen pilot Frederick, New York Post gazetesine yaptığı açıklamada “Hükümet yetkilileri, hangi partiden oldukları fark etmeksizin boş durmayıp bir şey yaptıklarını kanıtlamak için sonuçlarını düşünmeden kararlar alıyorlar. 82 ilçe var, ama gerçekten sadece dördünün kapatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.