Dünya AirTag ile takip edildi tüm kadınları uyardı

AirTag ile takip edildi tüm kadınları uyardı

08.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD'de yaşayan "Sports Illustrated" dergisinin modeli Brooks Nader, bir barda gizlice ceketine yerleştirilen Apple'ın takip cihazı "AirTag" ile beş saat boyunca tanımadığı biri tarafından izlendiğini açıkladı

AirTag ile takip edildi tüm kadınları uyardı

"Sports Illustrated" dergisinin modellerinden biri olan Lübnan asıllı Brooks Nader (26) yaşadığı "AirTag" olayını diğer kadınları uyarmak açısından açıkladı. Brooks Nader, ABD'nin New York kentinde bir restoranda otururken bir kişinin gizlice ceketine Apple'ın eşyaları takip etmek ve kaybolmalarını önlemek için ürettiği "AirTag" cihazını yerleştirdiğini söyledi. Sosyal medyada kadınları uyarmak için paylaşımda bulunan Nader, kimliğini bilmediği bir kişinin AirTag aracılığıyla 5 saat boyunca evine kadar kendisini takip ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

Bir bildirim aldı

Model, telefonuna bilinmeyen bir öğenin "bir süredir onunla birlikte hareket ettiğini" söyleyen bir bildirim aldıktan sonra cihazı fark ettiğini belirtti. Sosyal medyada, cihazın potansiyel olarak tehlikeli olduğunu söyleyerek Apple'a tepki gösteren Nader, kadınlara ise "Çantanızı, mantonuzu, ceplerinizi ve çevrenizi kontrol edin" uyarısında bulundu. İngiliz "Daily Mail" gazetesine konuşan Brooks Nader, "Ceketim, ilk konumum olan New York'un TriBeCa bölgesindeki Odeon restoranında bar taburesindeydi. Tuvalete gittiğimde ceketimi taburenin üzerinde bıraktım. O sırada birinin ceketimin cebine AirTag'i yerleştirdiğini düşünüyorum” dedi.   

AirTag nedir?

Apple’ın ürettiği AirTag, eşyalara yerleştirilerek kaybolduklarında telefon aracılığıyla konumlarını bulmayı sağlıyor. Apple, cihazın taciz gibi kötü amaçlarla kullanılmasını önlemek için yabancı bir AirTag’in telefon sahibini takip ettiğini algıladığında, kişinin iPhone’una uyarı bildirimi gönderiyor. AirTag 24 saatte sahibine dönmezse olduğu yerde alarm veriyor. Kişi iPhone değil de başka bir Android telefon kullanıyorsa, Apple’ın Tracker Detect uygulamasıyla çevredeki AirTag cihazından haberdar oluyor.