Dünya AR-15'li katile operasyon! 4 el ateş etti

AR-15'li katile operasyon! 4 el ateş etti

29.03.2023 - 09:33 | Son Güncellenme:

Dün ABD'de bir okula baskın yapan ve 6 kişiyi öldüren Audrey Hale polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Nashville Polis Departmanı ise operasyon anının görüntülerini paylaştı, söz konusu o anlar film sahnelerini aratmadı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletinde yer alan Nashville'de korkunç bir olay yaşandı. Söz konusu gelişmede dünyada ses getirirken olayın detayları kan dondurdu.

Haberin Devamı

6 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

ABD'de sayılarında artış yaşanan 'okul baskınlarına' bir yenisi daha eklendi. Audrey Hale isimli kadın, kiliseye ait olan The Covenant School'a otomatik silahlarla geldi. Burada önüne gelene mermi yağdıran Hale, 3’ü çocuk, 3’ü yetişkin toplam 6 kişiyi öldürdü.

Nashville Polis Departmanı sözcüsü Don Aaron, saldırganın genç bir kadın olduğunu aktararak, saldırganın en az iki yarı otomatik tüfeği ve bir tabancası olduğunu söyledi. Aaron, beş kişilik bir ekipten iki memurun saldırganı yerel saatle 10.27'de vurarak etkisiz hale getirdiğini belirtti.

AR-15li katile operasyon 4 el ateş etti

RAHATLIĞI KAMERAYA YANSIDI

Nashville polisi korkunç gelişmenin kamera görüntülerini de yayınladı. Söz konusu o anlarda Hale'ın askeri kamuflajlarla okula geldiği ve anaokulundan 6. sınıfa kadar yaklaşık 200 öğrencinin bulunduğu binanın içinde sakince dolaştığı görüldü. Koyu renkli bir yelek giyen katilin, kilitlenmemiş kapılardan çeşitli odalara girerek potansiyel kurbanları arıyormuş gibi göründüğü anbean kayıt altına alındı.

Haberin Devamı

Görüntülerin devamında saldırıya başlayan Hale'ı Rex Englebert ve Michael Collazo isimli iki polis etkisiz hale getirdi. Nashville Polis Şefi John Drake, Hale'in okulu hedef aldığını söylerken, kurbanların rastgele seçildiğini kaydetti.

AR-15li katile operasyon 4 el ateş etti

BİDEN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Nashville'de okula düzenlenen silahlı saldırının ardından Kongre’ye saldırı silahlarının yasaklanması çağrısında bulundu. Silahlı saldırının ardından konuşan ABD Başkanı Joe Biden, saldırının “çok üzücü” olduğunu ifade ederek, “bir ailenin en kötü kabusu" olarak nitelendirdi.

OPERASYON ANI KAMERADA

Olayın sıcaklığı etkisini korurken ABD polisi, saldırganın nasıl etkisiz hale getirildiğini yayınladı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin göğüs kamerasına yansıyan o anlarda dehşet anları anbean kayda alındı.

AR-15li katile operasyon 4 el ateş etti

4 EL ATEŞ ETTİ

Söz konusu görüntülerde polislerin olay yerine gelir gelmez hızlıca okul koridorlarını aradığı ve şüpheliyi görür görmez etkisiz hale getirmeleri dikkat çekti. Hafif makinalı tüfeklerle şüphelinin etrafını saran ekipler şahsı kısa sürede vurarak olay yerinde öldürdü. Polisin ise 4 el ateş ettiği kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

AR-15li katile operasyon 4 el ateş etti

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan polis ekipleri okulda vurularak öldürülen şahısların kimliğini de açıkladı. Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs ve Williams Kinney'nin yanı sıra veli Mike Hill (61), yedek öğretmen Cynthia Peak (61) ve okul müdürü Katherine Koonce (60) hayatını kaybeden kişiler olarak kayıtlara geçti.