Dünya Askeri mezarlıkta 'Twerk' rezaleti! 'Babamızın hoşuna gider diye düşündük'

Askeri mezarlıkta 'Twerk' rezaleti! 'Babamızın hoşuna gider diye düşündük'

30.08.2023 - 16:08 | Son Güncellenme:

Ukrayna'nın işgali bütün kaosuyla sürerken, savaşta hayatını kaybeden babalarının mezarını ziyaret eden kız kardeşler büyük bir rezalete imza attı.

Askeri mezarlıkta Twerk rezaleti Babamızın hoşuna gider diye düşündük

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken kayıp sayısında keskin bir artış olduğu söyleniyor. Ukraynalı yetkililer ölü sayısını açıklamayı devlet sırrı diye reddederken, kimliğini açıklamayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ölü sayısının 70 bine yaklaştığını tahmin ediyor. Ülkenin doğusundaki Donetsk’de, cephe hattı yakınlarındaki tuğla morgda kimliği belirsiz asker cesetleri yığılmış durumda. New York Times gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre savaşta ölen Ukrayna askeri sayısı 70 bine, yaralı sayısı da 120 bine yakın. Yalnızca yarım milyon askerden oluşan Ukrayna ordusu için bu denli büyük bir kayıp oldukça sarsıcı. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre bugüne kadar savaşta 9 binden fazla sivil de öldü.

Haberin Devamı

ASKERİ MEZARLIKTA SKANDAL

Gün içerisinde İngiliz medyasında çıkan haberlerde ise Ukraynalı askerlere ait bir mezarlıkta 2 kız kardeşin skandal görüntüleri yer aldı. Kendi babalarının da Rusya'ya karşı savaşırken öldüğü öğrenilen kardeşler, mezarlıkta saygısızca dans etti. Polis tarafından kısa sürede gözaltına alınan kardeşlerin 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

DONETSK CİVARINDA HAYATINI KAYBETTİ

Görüntülerin çekildiği tarih ise 24 Ağustos. Babalarının mezarını ziyaret eden kardeşler söz konusu ziyaretten kısa bir süre sonra kamerayı açıp dans etmeye başladı. İngiliz medyasına göre kardeşlerin babası Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 95. Tugayından bir askerdi ve Donetsk şehri yakınlarında hayatını kaybetti.

Askeri mezarlıkta Twerk rezaleti Babamızın hoşuna gider diye düşündük

ÖZÜR DİLEDİLER

Tepkilerin odağı haline gelen kardeşler konuyla ilgili bir özür videosu yayınladı. Videoda görüntüleri yayınladıkları için pişman olduklarını dile getiren genç kızlar şöyle dedi:

Haberin Devamı

'İzium yakınlarında vefat eden babamızın mezarını ziyaret ettik. Kahramanlarımızı karalamak gibi bir niyetimiz olmamasına rağmen maalesef bu tür bir video yayınlamak pek doğru olmadı'

Olayla ilgili soruşturma sürerken yerel basına yansıyan haberlerde kardeşlerin dansı vefat eden babaları için yaptıkları ve kötü bir niyetleri olmadığı yazıldı.

Askeri mezarlıkta Twerk rezaleti Babamızın hoşuna gider diye düşündük