Dünya Bağdadi’nin öldüğünü ‘ima’ eden vaiz öldürüldü

Bağdadi’nin öldüğünü ‘ima’ eden vaiz öldürüldü

04.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen cuma günkü hutbesinde DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ismini söylerken ağlayan ve böylelikle de öldüğünü ima eden örgütün baş vaizlerinden Ebu Kuteybe’nin, infaz edilerek öldürüldüğü iddia edildi.

Bağdadi’nin öldüğünü  ‘ima’ eden vaiz öldürüldü

Sputnik ajansının bildirdiğine göre, “Alsumaria News”, Musul’daki bir kaynaya dayandırdığı haberinde Ebu Kuteybe’nin, “isyana teşvik”ten tutuklandığını bildirdi. İddiaya göre, Telafer’de tutuklanan Ebu Kuteybe, daha sonra da diri diri yakılarak infaz edildi. Kuteybe’nin cuma hutbesi sırasındaki hali ve infaz edilmesinin, Rusya’nın, hava saldırıları sırasında Bağdadi’nin büyük ihtimalle öldürülmüş olabileceği yönündeki açıklamalarını doğrular nitelikte olduğu belirtiliyor. Alsumaria’ya konuşan yerel kaynak, Bağdadi’nin hayatta olup olmadığını sorgulayanların örgüt içindeki liderlik kargaşasını teşvikten 50 kırbaç cezasına çarptırılmasına, öldüğünü söyleyenlerin de diğer örgüt üyelerinin gözleri önünde yakılmasına karar verildiğini aktardı.
Çarpışmalar sürüyor

Haberin Devamı

Öte yandan Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonu sürüyor. Irak güçlerinin, bu çerçevede Musul’un batısında iki semt ile iki camiyi daha terör örgütünden aldığı belirtilirken, canlı bomba olarak eylem yapmaya hazırlanan 7 kadın teröristin de ele geçirdiği kaydediliyor. Savunma Bakanlığı’na bağlı “Savaş Medya Ağı”ndan yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik güçleri Musul’un batısındaki Valilik Bahçesi ve Bab’us-Saray semtleri ile Bilal Habeşi ve Bayaz camilerini DAEŞ’in elinden aldı” denildi. Irak federal polis güçlerinin, Eski Musul bölgesinin güney cephesinde de teröristlerle çatışmayı sürdürdüğü kaydedildi. Söz konusu çatışmalarda da 2’si keskin nişancı onlarca DAEŞ unsurunun öldürüldüğü, bomba yüklü bir araç ile 23 patlayıcının etkisiz hale getirildiği aktarıldı.