Gündem Dünyaya anne kalbi merhameti diledi

Dünyaya anne kalbi merhameti diledi

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan, Anneler Günü nedeniyle Devlet Konukevi’nde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen anneleri ağırladı... Programda konuşan Erdoğan, “Savaşın, adaletsizliğin kol gezdiği dünyaya anne kalbi genişliğinde bir merhamet diliyorum” dedi.

Dünyaya anne kalbi merhameti diledi

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anneler Günü vesilesiyle Devlet Konukevi’nde düzenlenen programda, Türkiye’nin çeşitli illerinden annelerle bir araya geldi. Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bakanlığın hizmet modellerinden yararlanan şehit ve gazi anneleri, engelli çocuk sahibi anneler, koruyucu anneler, şehit eşi ve yaşlı anneler katıldı. Edinilen bilgiye göre programda, Erdoğan ve Göktaş annelerin sorun ve taleplerini dinledi. Programda konuşan Erdoğan, “Asırlardır hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığa kucak açan medeniyetimizi, en çok anne kalbine benzetiyorum. İnsanlık elbisesinin annelik tezgâhında dokunduğuna inanıyorum. Öyle ki Filistinli annelerin zalimliğe karşı evlatlarını korumak için gösterdikleri vakur duruş, direnişin ve barışın en somut örneğidir. Yüreği yangın yeri olan Filistin’in güçlü kadınlarının acısını paylaşıyor, savaşın, adaletsizliğin kol gezdiği dünyaya anne kalbi genişliğinde bir merhamet diliyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Erdoğan, programa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Annelerin kalbinin evrensel bir ritmi vardır. Tüm acılar, sevinçler ve felaketler karşısında aynı duyguları paylaşırlar. Onların nezdinde gözyaşının, kahkahanın, doğumun ya da ölümün tercümana ihtiyacı yoktur” ifadlerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ: ‘En değerli hazinemiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Sevgi ve merhamet gibi güzel hasletlerin örnekleri olarak annelerimiz hayatımızın en değerli hazineleridir. Bir annenin evladına olan merhametiyle mukayese edilebilecek derecede çok az insani duygu vardır. Bizler, ‘Cenneti annelerin ayakları altında’ gören inancın mensupları olarak, yüklendiğimiz sorumlulukları ve görevleri ifa ederken, annelerimizin hayır dualarının en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu unutmamalıyız.”