Dünya Bakıcısının kollarında son nefesini verdi!

Bakıcısının kollarında son nefesini verdi!

07.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada “selfie” için verdiği pozla fenomen haline gelen yetim goril “Ndakasi”, 14 yıl önce kendisini kurtaran bakıcısı ve dostu Andre Bauma’nın kollarında hayatını kaybetti

Bakıcısının kollarında son nefesini verdi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde park korucusu Mathieu Shamavu ile birlikte 2019’da çektirdiği selfie sayesinde sosyal medya fenomeni olan dağ gorili Ndakasi, 14 yıl önce kendisini kurtaran bakıcısının kollarında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Virunga Ulusal Parkı, Twitter hesabında Ndakasi’nin, bakıcısı Andre Bauma’nın kollarında hayatının son dakikalarını geçirdiği anın fotoğrafını paylaşarak, üzücü haberi duyurdu. 14 yaşında hayatını kaybeden Ndakasi, Virunga korucuları tarafından, 2 aylıkken silahlı milislerce vurularak öldürülen annesinin cansız bedenine sarılmış halde bulunmuştu. Korucular arasında yer alan Bauma, bebek Ndakasi’yi kucağında taşıyarak bakım merkezine götürdükten sonra gorilin hayatı boyunca hem bakıcısı hem de dostu olmuştu.

‘Çocuk gibi sevdim’

14 yıl sonra onu bulduğu an yaptığı gibi sarılarak dostuna veda ettiğini belirten Bauma, “Böylesine sevgi dolu bir canlıyı desteklemek ve bakımını yapmak bir ayrıcalıktı. Özellikle de çok genç yaşta yaşadığı travmayı bilerek...Ndakasi’yi arkadaşım olarak adlandırmaktan gurur duyuyorum” dedi.