Dünya 'Başarılı olmak için güzellik yetmiyor'

'Başarılı olmak için güzellik yetmiyor'

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en güzel kadınlarından biri kabul edilen oyuncu Monica Bellucci, "Güzelliğiniz en fazla beş dakika ilgi çeker. Sonrası yetenek, çalışma ve kişisel donanımlar" diyor

Başarılı olmak için güzellik yetmiyor

Şimdi 57 yaşında olan ve dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak değerlendirilen İtalyan oyuncu Monica Bellucci, hukuk okurken mankenlik yapmaya başladı. Ardından yıllar boyunca sanat filmlerinden gişe rekorları kıran ticari filmlere kadar birçok yapımda rol aldı. Şimdi de ünlü operacı Maria Callas'ı canlandırdığı tek kişilik tiyatro oyunuyla alkışları toplamaya devam ediyor. Ama tüm bunlara rağmen "güzel kadın" tanımlaması zaman zaman sanatçılığının önüne de geçebiliyor. İngiliz "Guardian" gazetesine konuşan Monica Bellucci, başarıyı sadece güzelliğin getirmediğini söyledi.

Haberin Devamı

5 dakikada güle güle

Sanatçı, "Evet tabii özellikle sosyal medyanın da etkisiyle bir imaj dünyasında yaşıyoruz. Görüntü, fiziksel özellikler ön plana çıkıyor. Ama bizim sanatımız sadece güzellikle ilgili değil. Sadece güzelliğiniz yetseydi, başka hiçbir donanımınız olmasaydı bir filmde veya sahnede beş dakikadan fazla kalamazdınız" dedi. Maria Callas'ın işine olan tutkusuna ve sansasyonel yaşamına odaklanan "Maria Callas Mektuplar & Anılar" adlı sahne gösterisiyle aralarında Türkiye, Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu birçok ülkede performans sergileyecek olan aktris, sahne korkusu bulunduğunu belirtti. Sahne korkusu nedeniyle yıllardır tiyatro tekliflerini reddettiğini açıklayan Bellucci, "Oyunculukta yılları geride bıraksam da sahneden her zaman korkuyorum" diye konuştu.