Dünya Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor! Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor! Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

20.07.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Toplumun tamamen dışladığı, kimse tarafından sevilmeyen bir kişi tarafından izbe ve korkunç bir yerde yaratıldı. Bakanlar gözlerini ondan ayıramıyordu, bu kılıcı eline bir kez alanı ise delirtiyor ve korkunç şeyler yaptırıyordu. Adını tarihe yazdıran Muramasa Katana'nın kanlı hikâyesi tüyler ürpertiyor.

Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com. tr - Şöhreti bugünlere kadar ulaşan tarihin en ünlü Katana'sı (Japon kılıcı) olma özelliğine sahip olan korkunç Muramasa Katana'nın hikâyesi, Sengo Muramasa'yla başladı. Sengo öfkeliydi, kibirliydi, çevresindeki her şeye kıskançlık duyuyordu ve hayattaki tek amacı tamamen kötülük etmekti. Bütün bu kötü özellikleri onu dışlanan bir insan haline getirdi. Herkesin onunla iletişimi kesmesi saldırganlığını gün geçtikçe artırıyordu. Öyle ki bu durum gitgide işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Rivayete göre olanlardan sonra Sengo, kan içiyor ve kendisine yanlış yaptığını düşündüğü insanlardan intikam alıyordu.

Haberin Devamı

Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

GÜZELLİĞİ HERKESİ ETKİLEDİ

Tek başına geçirecek vakit bulamadığı için savaşların gerçekleştiği yerleri ziyaret ediyor, çeşitli metalleri ve Katana kılıçlarını topluyordu. Üstelik uğradığı tek yer bunlarla da sınırlı değildi. Birçok kişi için hayaletlerle dolu olduğunu düşünülen ve insanların intihar ettiği yerlere gidiyordu. Ve Muramasa kılıcının hikâyesi ise böyle başladı. Sengo Muramasa gittiği savaş yerlerinden topladığı metallerle kılıcını yapmaya başladı. Günler, aylar, yıllar boyunca çalıştı ve sonunda hayal ettiği şeyi yapmayı başarmıştı. Birçok kişinin canına mâl olacak bu kılıç, insanlığın en karanlık yerlerinde tüm parlaklığıyla ona bakıyordu.

Muramasa diğer kılıçlara kıyasla çok daha keskindi. Hatta en keskin bıçağa sahip olduğu söyleniyordu. Öyle ki onu kullanan kişiyi bile etkiliyordu. Bu sebeple kılıcın namı hızla bütün orduya yayıldı.

Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

KILICI DURDURAN TEK ŞEY KAN VE ÖLÜMDÜ

Ancak güzelliğiyle yaptırdıkları doğru orantıda değildi. Muramasa'yı eline alan her kimse kan içme arzusuna engel olamıyordu. Bu kılıcı kullanan samuraylar bir sonraki savaşı veya sadece birini öldürmek için bir nedeni istekle beklerlerdi. Kılıç öyle kana susamış oluyordu ki bazen herhangi birinin kanıyla tatmin oluyor bazen de bir soylunun hayatını arzuluyordu. Uzun süre kınında kaldığında sahibinin aklını çelerek akılalmaz şeyleri yaptırdığı da söyleniyordu. Bu nedenle çok dikkatli kullanılmalıydı çünkü bir kez kınından çıkarıldıktan sonra durması imkansızdı. Onu kullanan samuray birini öldüremezse, bu şeytani kılıcı tatmin etmek için sevdiklerini hatta kendisini bile öldürebilirdi.

Haberin Devamı

Bu tüyler ürperten inanışlara rağmen tercih edilmesinin ardındaki sebep ise gizemli bir çekim enerjisine bağlanıyordu. Muramasa'nın çok keskin bir kenarı, yakından bakıldığında bıçağın ucunda yanlarda iki gözü olduğu fark edilebiliyordu. Bu tılsımın insanları kılıcı elde etmeye teşvik ettiği anlatılıyordu. Güzelliği, savaşa ve Japon silahlarına karşı olanları bile etkisi altına almıştı.

Bu kılıcı eline alan aklını kaybediyor Kan içinde uyandı, tüyler ürperten detay

FARKINDA OLMADAN KARISINI KATLETTİ

Bir rivayete göre Muramasa kılıcı satın alan samuray, kılıçtaki yazıyı silmeye karar vermişti. Ancak bir gün kılıcı eğitimde kullandıktan sonra sevgi dolu karısının yanına geldi, kılıcı aynı odada bıraktı ve uyudu. Gece yarısı uyandığında, aşağıya baktı ve kıyafetlerinin kıpkırmızı olduğunu gördü. Muramasa laneti yine devreye girmiş ve karısını öldürmüş, uyandığında ise bir kan havuzunun içinde onu bulmuştu. Hiçbir şey hatırlamıyordu. Matsudaira Geki adlı bir samuray da Muramasa'nın neden olduğu bir çılgınlık halinden sonra çocukluk arkadaşını öldürmüştü. Daha sonra kılıcı kendini öldürmek için de kullandı. Muramasa'nın kana susamışlığı işte böyle anlatılagelen hikâyelerle tarihe kazınmış oldu.

Haberin Devamı

Muramasa Katana, tarihte var olan gerçek ve özgün bir kılıç. Bununla birlikte bir dizi karanlık mit ve hikayeyle olan ilişkisi nedeniyle genellikle 'kötü ve lanetli Japon kılıcı' olarak anılıyor. Ayrıca bazı kişiler muhtemelen efsanevi statüsünden dolayı 'şimdiye kadar yapılmış en güçlü Katana' olarak görüyor. Muramasa normal bir Katana kadar güçlü olsa da birçoğundan çok daha keskin. Bu da kolayca yaralanmaya neden olabilir. Ayrıca bu jilet keskinliği, dayanıklılığının çok daha zayıf olmasına ve ömrünün çok daha kısa olmasına neden olur. Pek çok efsanevi kılıç olsa da Muramasa bunlar içerisinde hâlâ en popülerlerinden biri.