Dünya 'Cazibe tuzaklarına' dikkat! Havalimanında başlıyor, tanışma uygulamasında resmi tuzak

'Cazibe tuzaklarına' dikkat! Havalimanında başlıyor, tanışma uygulamasında resmi tuzak

05.04.2024 - 14:57 | Son Güncellenme:

Almanya'nın onlarca yıldır yaşadığı en büyük casusluk skandalını takip eden açıklama, online flörtleriyle yaşayacakları ilk randevuları için romantik hayalleri olan turistleri, kendilerini bekleyen 'resmi tuzağa' karşı uyardı.

Cazibe tuzaklarına dikkat Havalimanında başlıyor, tanışma uygulamasında resmi tuzak

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya giden turistleri havalimanına iner inmez başlayan ve Tinder aracılığıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için casusluk görevi yürüten 'cazibe tuzaklarına' karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Casusluk sızıntılarının ardından gelen uyarıda, 'Tinder ve benzeri flört uygulamalarına dikkat edilmesi' istenerek, yeni bağlantıların arkasında kötü amaçlar gizlenebilir" denildi.

'İLK RANDEVU İÇİN RUSYA ŞU AN EN İYİ YER DEĞİL'

Yanı sıra, "Online flörtünüzle ilk randevunuz için Rusya şu anda en iyi yer değil" diye eklendi. Almanya'nın onlarca yıldır yaşadığı en büyük casusluk skandalında, Toros seyir füzelerinin ve İngiliz birliklerinin 'cephede' bulunduğuna ilişkin gizli müzakereler Rus istihbaratı tarafından kaydedildi ve sosyal medyaya sızdırıldı.

Almanya Federal Meclisi Üyesi üyesi ve aynı zamanda ülkenin istihbarat servisini denetleyen Parlamenter Kontrol Komitesi Başkanı Konstantin von Notz, şöyle yazdı: 

Haberin Devamı

"Rusya Almanya'ya yönelik yıllardır yalnızca geniş ölçüde casusluk yürütmüyor. Almanya Rusya'nın nüfuz operasyonunun merkezinde yer alıyor. Rusya; siyaseti, ekonomiyi ve toplumu çeşitli düzeylerde gayri meşru şekilde etkilemeye çalışıyor."

BASKINLAR, YASAKLANAN WEB SİTESİ VE VEKİLLERE AKTARILAN PARALAR...

Cuma günü, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) üst düzey isimlerinin, Rusya yanlısı haber sitesi 'Voice of Europe' aracılığıyla on binlerce euro aldıkları bildirildi. Çekya ise, aşırı sağ propagandayla Avrupa'yı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan Rus nüfuz operasyonu gerekçesiyle web sitesini yasakladı.

Web sitesiyle ilgili olarak birçok Avrupa ülkesinde de baskınlar düzenlendi. Polonya evleri aradı ve yaklaşık 90 bin Euro nakit paraya el koydu. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Rusya'nın site aracılığıyla milletvekillerine yaklaştığını ve onlara para aktardığını ileri sürdü.

'RUS PROPAGADASININ APARATI'

Alman basınına yansıyan detaylara göre, doğrudan maaş aldığından şüphelenilen iki Alman milletvekili  Maximilian Krah ve Petr Bystron. Bahsi geçen isimler, AfD'nin 2024 yazında yapılacak Avrupa seçimleri için aday listesinin başında yer alıyor. 

Paranın, Putin yanlısı oligark Viktor Medvedchuk aracılığıyla geldiğine inanılıyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, AfD'yi 'Rus propagandasının aparatı' olmakla suçlayarak tepki gösterdi.