Dünya Daha 13 yaşındaydı! TikTok'daki akım yüzünden öldü

Daha 13 yaşındaydı! TikTok'daki akım yüzünden öldü

18.04.2023 - 17:24 | Son Güncellenme:

TikTok platformunda bir süredir popüler olan akım 13 yaşındaki çocuğun hayatına mal oldu.

Daha 13 yaşındaydı TikTokdaki akım yüzünden öldü

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, bir süredir ilginç akımlarla gündeme geliyor. Bunlardan biri de son günlerde milyonlarca kişi tarafından yapılan yüksek dozda ilaç içme deneyi.

Haberin Devamı

Tehlikeli meydan okumaya katılan birçok kişi hastanelik olurken ABD'den korkunç bir haber geldi. 13 yaşındaki Jacob Stevens sözde akım yüzünden hayatını kaybetti.

Kameraya yansıyan o anlarda 13 yaşındaki Jacop reçetesiz satılan bir ilaçtan yüksek dozda içti. Kısa bir süre sonra ilacın yan etkileri sebebiyle nöbet geçiren Jacob, hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jacob'un acılı babası ise şu ifadeleri kullandı:

'12-13 tane ilaç Jacob'un küçük vücudu için çok fazlaydı'

Öte yandan Jacob tam 6 gün hastanede solunum cihazına bağlı kaldı. Oğlunu kaybettiği günü 'hayatının en kötü günü' olarak tanımlayan baba şimdi diğer ailelerin de aynı acıyı yaşamaması için mücadele vermeye başladı.

Daha 13 yaşındaydı TikTokdaki akım yüzünden öldü

AİLE YAŞ SINIRLAMASI İSTİYOR

Çocukların 'zararsız' olarak gördükleri meydan okumaların feci yerlere gidebileceğini aktaran baba, Jacob'un hastane yatağındaki fotoğraflarını Facebook üzerinden paylaştı ve reçetesiz satılan ilaç için yaş sınırlaması getirilmesini çağrısında bulundu.
Sosyal medyadan diğer ebeveynleri uyaran acılı baba, "Çocuklarınızın telefonda neler yaptığını kontrol edin." diyerek TikTok'ta kullanıcı hesabı oluşturulması için de yaş sınırlaması olması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Daha 13 yaşındaydı TikTokdaki akım yüzünden öldü

FDA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Amerikan basınında gündem olan olay sonrası ABD Gıda ve İlaç idaresi (FDA) konuya ilişkin bir uyarı yayınlayarak ebeveynleri dikkatli olmaya çağırdı. FDA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Reçetesiz satılan ve yaygın olarak kullanılan alerji ilacı Benadryl'in önerilen dozlardan daha yüksek alınması ciddi kalp problemlerine, nöbetlere, komaya hatta ölüme yol açabilir'