Dünya Danimarka’da Türk genci öldürüldü

Danimarka’da Türk genci öldürüldü

30.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın batısında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bröndby Strand ilçesinde, silahlı saldırıya uğradıktan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin, Serdal Baş adında bir Türk genci olduğu öğrenildi.

Danimarka’da Türk genci öldürüldü

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - Kopenhag Batı Bölge Polisi’nden yapılan açıklamada, önceki gün öğleden sonra silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan 22 yaşındaki gencin, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, ateş açılması sonrası iki kişinin olay yerinden kaçtığını öne sürerken, aranan kişilerden birinin 20 yaşında Ali Yıldırım adlı bir Türk olduğu açıklandı.

Hayatını kaybeden Serdal Baş’la ilgili Brøndby bölgeye ait bir sosyal medya sayfasında bir taziye mesajı yayınlandı. Çevresinde sevilen bir genç olduğu öğrenilen Serdal Baş’ın saldırıya kurban gitmiş olması bölgede yaşayan Türkler arasında büyük üzüntü yarattı. Çetelerle hiçbir ilgisi olmadığı iddia edilen Serdal Baş’ın katil zanlılarının bulunması için polis çalışmalarını sürdürüyor. Polis saldırıyla ilgisi olduğu tahmin edilen bir kişiyi gözaltına alırken, şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Aralık ayının ilk haftasında Kopenhag ve banliyölerinde 4 silahlı saldırı oldu. Saldırılarda 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı.