Dünya Dışişleri Bakanı’nın taklitle başı dertte!

Dışişleri Bakanı’nın taklitle başı dertte!

08.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un başı, kendisi adına komedyenler tarafından açılan “parodi” Twitter hesabıyla dertte.

Dışişleri Bakanı’nın taklitle başı dertte

Alman Bild gazetesinin haberine göre, bir grup komedyen tarafından açılan ve anonim bir şekilde sürdürülen “Parodi Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock” adlı hesabın takipçileri her geçen gün artarken, Baerbock’un bu hesaba yönelik hukuki girişimleri şimdilik başarısız kalmış gibi görünüyor. Söz konusu mizah amaçlı Twitter hesabının takipçileri artarak 44 bin kişiye ulaşırken, Baerbock’un kendi gerçek hesabından daha fazla “beğeni” aldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu hesabı yöneten komedyenler, Dışişleri Bakanı ile her gün dalga geçerken, Bearbock’un önem verdiği feminizm, dış politika ve İngilizce’deki zayıflığı gibi konularda yazıyor. Örneğin İngilizce bazı deyimler kötü bir tercümeyle verilirken, “Ekonomimiz gelişmiyor ancak ülkemizde feminizm her geçen gün gelişiyor” gibi cümleler Baerbock’un feminizmle ilgili görüşü gibi yazılıyor.

Baerbock’un kendi politikasıymış gibi paylaşımlarda bulunulması, Dışişleri Bakanı’nı endişelendiriyor. Nitekim son olarak Nijer’deki darbe sonrası bu hesaptan yapılan paylaşım, yanlış anlamaya neden olmuş. Bakan Baerbock’un hukuk takımı, defalarca Twitter’a başvuru yaparken, hesap sadece kısa süre kapalı kalmış. Bakan’ın mücadelesi sürüyor...