Dünya Dünyada yapan ilk ve tek kişi! Peruk takarak girdi, Kainat Güzeli oldu

Dünyada yapan ilk ve tek kişi! Peruk takarak girdi, Kainat Güzeli oldu

15.08.2022 - 07:11 | Son Güncellenme:

Başarılı bir avukat olma yolunda ilerleyen 26 yaşındaki genç kadının hayatı doktorların yaptığı açıklama sonrası altüst oldu! Ancak o, bir anda 10 kilo verip tüm saçlar, kaşları ve kirpikleri dökülmesine rağmen dünyada daha önce kimsenin cesaret edemediği şeyi yaptı.

Dünyada yapan ilk ve tek kişi Peruk takarak girdi, Kainat Güzeli oldu

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Her şey 26 yaşındaki Anglee Kumar'ın kendini sürekli yorgun hissetmesi ve kalp çarpıntısı yaşamasıyla başladı. Koşa koşa acil servise giden genç kadına göğsünde iltihaplanma olduğunu söylediler. Her zaman sağlıklı yaşama önem veren Anglee, aldığı teşhis ve tedavilerden sonra da düzelmeyince soluğu başka bir doktorda aldı. Tam bu sırada İngiltere'de yaşayan Anglee, Londra'nın en iyi hukuk firmalarının birinde iş bulmuştu. Doktorlar yoğun iş temposuna sahip genç avukata alkol ve kahveyi kesmesini tavsiye ettiler. Ancak Anglee tüm tavsiyelere harfiyen uymasına rağmen sıkıntıları hâlâ devam ediyordu. Ona önce çölyak hastası olabileceği söylendi, ancak buna ikna olmayıp ikinci bir görüş aldığında da "Ciddi bir sorunun yok" diyerek geri gönderildi.

Haberin Devamı

Dünyada yapan ilk ve tek kişi Peruk takarak girdi, Kainat Güzeli oldu

Birkaç ay içinde Anglee'nin kan tahlilinden ultrasona yaptırmadığı test kalmadı, hatta 7 gün boyunca EKG çektirdi. Ancak tüm sonuçları normal görünüyordu. Tüm çabaları sonuçsuz kalan Anglee, bilgisayarlı tomografiye (BT) gerek görmeyen doktorlarına karşı çıkarak kendisine BT taraması yapılması konusunda ısrar etti.

10 KİLO VERDİ, SAÇLARI VE KAŞLARI DÖKÜLDÜ

Ve sonuçlar geldiğinde artık her şey ortadaydı. Bu taramanın sonunda genç avukata lenfositlerin oluşturduğu bir kanser tipi olan Hodgkin dışı lenfoma teşhisi kondu. Bu hastalık genellikle boyun, koltuk altı veya kasıkta ağrısız şişliklerle kendini belli etmesine rağmen, bu şikayetlerin hiçbiri Anglee'da görülmemişti. Teşhisin hemen ardından 2021 yılının kasım ayında kemoterapi tedavisine başlandı ve yumurtalıklarında meydana gelebilecek olası hasar nedeniyle yumurtaları donduruldu. Anglee, kemoterapiden dolayı saçlarını, kaşlarını ve kirpiklerini kaybetmiş ve 10 kilo vermişti. Kanser yolculuğu ilerledikçe önceki yaşamına nasıl döneceğini düşünen Anglee, yaşadıklarını verdiği bir röportajda şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

"O zamanlar çok kötüydü. Aynalara küsmüştüm çünkü çok kötü görünüyordum. Hasta görünüyorsanız aileniz istemese de size farklı bir şekilde bakıyor. Kendime olan tüm güvenimi kaybettim ve yataktan çıkamadım. Kulağa aptalca geliyor ama Asya kültürüne göre evin kızı hastaysa herkes bunu saklamaya çalışır. Çünkü bu durum evlenememenizin bir nedeni olarak görülür. Bir şeyler saklamak zorunda olan bir sürü Asyalı kız olduğuna eminim ama şimdi bu zinciri kırmaya çalışıyorum. Teşhisimden üç gün sonra kuzenimin düğününe gittiğim günü hatırlıyorum. Pistte dans ediyordum ama dünyam başıma yıkılmıştı."

Dünyada yapan ilk ve tek kişi Peruk takarak girdi, Kainat Güzeli oldu

KAİNAT GÜZELİ OLDU

Yaşadığı bu zorluklar Anglee'nin bakış açısını da değiştirdi. Öyle ki genç kadın 2022 yılının ocak ayında Miss Universe olarak bilinen Kainat Güzellik Yarışması'na başvurdu. Bu yarışmaya diğer kadınlara zorluklar karşısında güvenlerini kaybetmemeleri için ilham vermek adına katılmak istedi. Anglee peruk takarak girdiği yarışmada ikinci oldu ve güzellik yarışmasına katılan ilk kanser hastası unvanını da kazandı. Kemoterapi tedavisi biten genç kadın artık tamamen iyileşmiş durumda. Şimdilerde İngiltere'nin en büyük hayır kurumlarından biri olan Macmillan Kanser Derneği'nin iyilik elçisi olan ve Londra'nın en ünlü hukuk firmasında kariyerine devam eden Anglee yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

"Hayatımın en zor 6 ayını yaşadım ve bunu herkesle açık bir şekilde paylaşmak o kadar kolay olmadı. Umarım yaşadıklarım diğer kadınlara ilham verebilir. İster sağlıkları için ister iş hayatları için olsun, kadınları sadece kendi ayakları üzerinde durmaya teşvik etmeye çalışıyorum. Şimdiki hedefim bu ve şu anda yaptığım her şeyle değişimin sesi olmaya çalışıyorum."