Dünya Dünyanın gözü Kiev'de! Zelenskiy'den son dakika açıklama

Dünyanın gözü Kiev'de! Zelenskiy'den son dakika açıklama

26.02.2022 - 20:54 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakere konusunda aracı olabileceklerini teklif etti" dedi.

Dünyanın gözü Kievde Zelenskiyden son dakika açıklama

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından sürekli olarak sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye ve Azerbaycan’dan da arabuluculuk teklifi geldiğini açıkladı. Zelenskiy, "Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakere konusunda aracı olabileceklerini teklif etti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZELENSKİY VE ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askerî müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

 

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY’DEN ALİYEV’E TEŞEKKÜR TELEFONU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak, Azerbaycan’ın Ukrayna’ya gönderdiği yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin kendisini arayarak teşekkür ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Aliyev’in resmi hesabından yapılan açıklamada, “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ateşkesin sağlanması, anlaşmazlığın siyasi düzeyde çözülmesi için gösterdiği çabalardan dolayı ve Ukrayna halkına ilaç ve tıbbi malzeme gönderdiği için Azerbaycan Cumhurbaşkanı’na teşekkür etti” ifadelerine yer verildi.