Dünya Erkeklerin maaşı ofsayt

Erkeklerin maaşı ofsayt

03.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teniste yaşanan cinsiyet ayrımcılığı tartışmalarına futbolcular da katıldı. ABD Kadın Milli Futbol Takımı oyuncuları, erkek meslektaşlarından daha az kazandıklarını belirterek ‘adaletli maaş dağılımı’ için Futbol Federasyonu’na dava açtı

Erkeklerin  maaşı ofsayt

‘Dünyanın en iyisi biziz’
ABD Kadın Milli Futbol Takımı oyuncuları, erkek meslektaşlarından daha az maaş aldıkları gerekçesiyle Futbol Federasyonu’na dava açtı. Son yıllarda futbol dünyasında elde ettikleri başarılarla adını duyuran ABD Kadın Milli Takımı’nın üç dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda da dört altın madalyası bulunuyor. Mahkemeye başvuran oyunculardan Hope Solo, “Dünyanın en iyisi biziz. Başarılarımıza rağmen erkek milli oyuncular bizden fazla kazanıyor” açıklamasıyla Futbol Federasyonu’na tepkisini dile getirdi.
‘Yıllardır çabalıyoruz’
Geçen yıl Dünya Kupası’nın en iyi oyuncusu seçilen Carli Lloyd da adaletli maaş dağılımı için yıllardır sabrettiklerini dile getirdi. Futbol Federasyonu ise yayınladığı açıklamada, “Kadınlar futbolunu inşa etmek adına verdiğimiz çabanın ardından yaşananlar, hayal kırıklığına neden oldu” ifadelerinde bulundu. Benzer bir tartışma tenis dünyasında da yaşanırken, Sırp tenisçi Novak Djokoviç’in ‘daha çok seyirciye oynayan erkeklerin kadınlardan fazla kazanması gerek’ sözleri tartışma yaratmıştı.