Dünya Eski cumhurbaşkanı Hollande evlendi

Eski cumhurbaşkanı Hollande evlendi

09.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, oyuncu Julie Gayet ile dünyaevine girdi. 67 yaşında ilk evliliğini gerçekleştiren Hollande’nin ilk partnerinden dört çocuğu bulunuyor.

Eski cumhurbaşkanı Hollande evlendi

 

2012 - 2017 döneminde Fransa Cumhurbaşkanı olarak görev yapan François Hollande, uzun süredir birlikte olduğu oyuncu Julie Gayet ile evlendi. 67 yaşındaki siyasetçi böylece ilk evliliğini gerçekleştirdi. Nikah töreni, Hollande’nin siyasete atıldığı ve yıllarca milletvekili seçildiği Correze bölgesindeki Tulle kasabasının belediyesinde gerçekleşti. Sade bir evlilik törenini tercih eden Hollande, daha önce hiç evlenmemişti.

Haberin Devamı

Eski cumhurbaşkanının, daha önceki partnerleri arasında olan Ségolène Royal’dan dört çocuğu var. Hollande ile 30 yıl birliktelik yaşayan Royal, daha önce çevre ve enerji bakanlığı yapmış, 2006’da da Fransa cumhurbaşkanlığına aday gösterilmişti. Hollande’nin şimdi 50 yaşında olan Julie Gayet ile ilişkisi, 2014’te ortaya çıkmıştı. Hollande’nin bu sırada birlikte olduğu ve Fransa first lady’si olarak anılan Valerie Trierweiler (57) de aldatıldığını öğrenince 4 yıllık ilişkisini noktalamıştı.