Dünya Google Arama'nın özelliklerinden biri 10 yıl sonra esrarengiz şekilde ortadan kalktı

Google Arama'nın özelliklerinden biri 10 yıl sonra esrarengiz şekilde ortadan kalktı

03.08.2022 - 12:56 | Son Güncellenme:

18 Temmuz'dan bu yana fonksiyonunu yitiren saat özelliğinin devam edip etmeyeceği net değil, Google'dan yapılan açıklama soruları yanıtsız bıraktı.

Google Aramanın özelliklerinden biri 10 yıl sonra esrarengiz şekilde ortadan kalktı

Google Arama'nın içindeki saat görünüşe göre artık çalışmıyor. Eskiden kullanıcılar Google'da 'dakika sayacı' araması yapabiliyor ve arama motoru yerleşik bir araç vasıtasıyla geri sayıma başlıyordu. Kronometre de içeren bu özellik, 2013'te piyasaya sunulduğundan bu yana yaklaşık 10 yıldır kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ancak şimdilerde bu özellik ortadan kalkmış gibi görünüyor; Search Engine Roundtable bu özelliğin yaklaşık 18 Temmuz'dan beri olmadığını fark etti.

Şirket, görünüşe göre kişilerin yaygın araçları kullanmak için başka sitelere yönelmesini önlemek adına son yıllarda arama sonuçlarına bir dizi özellik ekledi.

Örneğin, 'hesap makinesini' aramak, normalde sonuçların olması gereken yerde bilimsel bir hesap makinesi gösterir. Ayrıca Google, arama yaparken bu özelliklerin bulunabileceği diğer sitelere yönlendirmek yerine spor müsabakalarının sonuçları gibi bilgileri gösterir.

The Verge tarafından da belirtildiği gibi, benzer yerleşik metronom özelliği, bu kelimeyi ararken hâlâ kullanılabilir.

Bu bakımdan, özelliğin kaldırılıp kaldırılmadığını ya da kazara mı kaybolduğunu bilmek pek mümkün değildi.

Haberin Devamı

Google'ın genel arama irtibat görevlisi Danny Sullivan, şirketin özelliğin yokluğunu 'kontrol ettiğini' tweetleyerek bunun bilinçli bir karar mı yoksa bir hata mı olduğunu netleştirmedi:

"Hâlâ bu konuyu araştırıyoruz. Çok yakında bu özelliğin geri gelmesini umuyorum fakat henüz kesin bir süre veremiyorum. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Kaynak: Independent Türkçe