Dünya Hamas'tan müzakerelerle ilgili mesaj! Şartı açıkladılar

Hamas'tan müzakerelerle ilgili mesaj! Şartı açıkladılar

10.12.2023 - 19:38 | Son Güncellenme:

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlere değinerek, "Netanyahu, Gallant ve savaş kabinesindeki diğerleri müzakereler olmadan esirleri geri alamayacaklar" dedi. Öte yandan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail güçlerine düzenlenen saldırı anlarını paylaştı.

Ubeyde mesajında, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlere değinerek, "İsraillilere, Netanyahu, Gallant ve savaş kabinesindeki diğerlerinin müzakereler olmadan esirleri geri alamayacaklarını söylüyoruz. Son olarak zorla geri almaya çalıştıkları bir esirin öldürülmesi de bunu kanıtlıyor" dedi.

Haberin Devamı

Ubeyde, son 10 günde Beyt Hanun'dan Han Yunus'a kadar İsrail’e ait 180'den fazla askeri aracın kısmen ya da tamamen imha edildiğini belirterek, "Bunlar düşman saflarında çok sayıda ölüm ve yaralanmaya yol açtı" dedi.

İsrail’in saldırılarına karşılık vermeye devam ettiklerini ifade eden Ubeyde, "Düşmanın tek zafer iddiası sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılarıdır" ifadelerini kullanarak, İsrail yönetiminin Hamas'a büyük darbeler vurulduğu yönündeki açıklamalarının halkı kandırmak için olduğunu belirtti. Arap dünyası ve İslam dünyasındaki insanları protesto etmeye ve seyirci kalmamaya çağıran Ubeyde, "Binlerce savaşçımız savaşmak için bir fırsat beklemektedir" dedi.

İSRAİL'İN BAŞARISIZ ESİR KURTARMA OPERASYONUNDA 1 İSRAİLLİ ESİR ASKER ÖLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

İsrail ordusu, 8 Aralık'ta gece saatlerinde Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından tutulan esirleri kurtarmak için operasyon düzenlendiğini açıklamış, operasyonda hiçbir esirin kurtarılmadığı ve 2 İsrail askerinin ağır yaralandığı belirtilmişti. Kassam Tugayları ise İsrail’in esirleri kurtarma girişiminin başarısız olduğunu ve çıkan çatışmada İsrailli esir asker Sa'ar Baruch'un öldüğünü gösteren video yayımlamıştı.

ABD'DEN İSRAİL'E: 'KREDİNİZ DOLDU' YANITI! POLİTİCO, SAVAŞIN BİTECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

Politico dergisinde yer alan ve ABD'li isimsiz üç yetkiliye dayandırılan habere göre Biden yönetimi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurması için yıl sonuna kadar süre verdi. Habere göre 30 Kasım'da Tel Aviv'e gelen Blinken'ın bu kararı İsrail kanadına sunduğu bildirildi. İsrailli yetkililerin Gazze'deki saldırılara ilişkin "aylar sürecek planlarını" Blinken ile paylaştıklarında Dışişleri Bakanının "O kadar krediniz yok" dediği kaydedildi.

Hamastan müzakerelerle ilgili mesaj Şartı açıkladılar

SALDIRI ANINI PAYLAŞTILAR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 65'inci günde devam ederken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'ta İsrail güçlerine düzenlediği saldırılara dair görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, Kassam Tugayları'nın İsrail askerlerine yakın mesafeden saldırılar düzenlediği ve bazı saldırılarda ise dron kullandığı görüldü.