Dünya Her şeyden vazgeçti! Japon prenses duyuruyu yaptı

Her şeyden vazgeçti! Japon prenses duyuruyu yaptı

01.10.2021 - 12:08 | Son Güncellenme:

Japon Prenses Mako, tüm ülkeyi şaşkına çevirecek kararının ardından, beklenen açıklamayı yaptı. Prenses Mako, bu kararla birlikte kraliyet statüsünden vazgeçmiş oldu.

Her şeyden vazgeçti Japon prenses duyuruyu yaptı

Japon Prenses Mako ve halktan olan nişanlısı Kei Komuro, 26 Ekim'de evleneceklerini duyurdular. Tartışmalı evlilik, Mako'nun kraliyet statüsünden vazgeçmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Eski İmparator Akihito ve Komuro'nun 29 yaşındaki torunu, nişanlandıklarını ilk olarak 2017'de açıklamıştı. Ancak Komuro'nun annesi ile eski nişanlısı arasındaki mali anlaşmazlık nedeniyle evlilik tarihi ertelenmişti.

Prenses Mako ve Komuro, 2012 yılında Tokyo'daki Uluslararası Hıristiyan Üniversitesi'nde tanıştı.

Her şeyden vazgeçti Japon prenses duyuruyu yaptı

KOMURO 'DENİZ PRENSİ' OLARAK BİLİNİYOR

Kraliyet nişanlısı olarak tanıtılmadan önce Komuro, başkentin güneyindeki Fujisawa şehri için bir plaj turizmi kampanyasında göründükten sonra "Deniz Prensi" olarak anılıyordu.

Çiftin, düğünün ardından Komuro'nun avukat olarak çalıştığı New York'a taşınması bekleniyor. Prensesin, kraliyet dışında yeni hayatına başlaması için alması beklenen 1 milyon dolardan fazla toplu ödemeden vazgeçeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Japonya'nın imparatorluk yasası, gereği, yalnızca erkek varislerin tahtı devralmasına izin veriliyor. Ailenin diğer bekar prensesleri halktan insanlarla evlenirse, kraliyet statülerini de kaybediyor.

Bu durum devam ederse, imparatorluk ailesi kamu görevlerini yerine getirmek için yeterli üye bulamayabilir.