Dünya Hz. İsa’nın ebesi Salome'nin mezarı bulundu

Hz. İsa’nın ebesi Salome'nin mezarı bulundu

22.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kudüs’te bir mağarada keşfedilen oymalar, buranın İsa Peygamber’in doğumuna yardım ettiği rivayet edilen ebe Salome’nin mezarı olduğunu ortaya koydu.

Hz. İsa’nın ebesi Salomenin mezarı bulundu

İsrail’in Kudüs kentindeki Lachish Ormanı’nda bulunan 2 bin yıllık bir mağaranın İsa peygamberin doğmasına yardım eden ebe Salome’nin mezarı olduğuna inanıldığı açıklandı. Mağara, 1982 yılında kalıntıları çalan hırsızlar tarafından keşfedilirken, son kazılar buranın İsa peygamberin doğumuna yardım eden ebe Salome’nin mezarı olduğunu kanıtlayan oymayı ortaya çıkardı. İsrail Eski Eserler Dairesi (IAA), eski Yunanca ve Arapça oymaların burasının ebe Salome’nin mezarı olduğunu kanıtlamak için yeterli olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Hz. İsa’nın ebesi Salomenin mezarı bulundu
Kazıda 8. ve 9. yüzyıldan kalma, duada kullanılan kandiller de ortaya çıkarıldı.

Yakup İncili’nde

Uzmanlar ayrıca mezarın yakınında, ibadet için kullanılan kandillerin satıldığı, 8. ve 9. yüzyıllardan kalma dükkân kalıntıları da buldu. IAA arkeologu Zvi Firer, “Buraya gelen hacıların kandil kiraladıktan sonra mağarada ibadet ettiklerine ve ardından yollarına devam ettiklerine inanıyoruz” dedi. Öte yandan, Salome’nin İsa Peygamberin doğumunu gerçekleştiren ebenin yardımcısı olduğunun Yakup İncili’nde anlatıldığı biliniyor. Ancak Salome’nin doğumdaki rolü resmen doğrulanmadığı için batı kiliseleri tarafından kabul edilmiyor. O devirde Salome, yaygın bir Yahudi adıymış.