Dünya İran Şiraz'da silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran Şiraz'da silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

26.10.2022 - 18:29 | Son Güncellenme:

İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ türbesine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.

İran Şirazda silahlı saldırı Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2’si çocuk 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Yerel saatle 17.45'te araçla türbeye gelen 3 saldırganın türbedekilere rastgele ateş açtığı belirtilerek, saldırganlardan 2’sinin güvenlik güçleri tarafından yakalandığı aktarıldı. Olay yerinden kaçan diğer saldırgan için ise arama çalışması başlatıldığı ifade edildi. İran basını saldırganların, radikal töröristler olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'den açıklama

İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen silahlı saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yazılı açıklama yaptı. Reisi, “Şah Çerağ Türbesi’nde bir grup insanın şehit olması ve yaralanmasından dolayı bu kişilerin ailelerine ve tüm İran halkına taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullanarak, “İran İslam Devrimi düşmanlarının işlediği suçlar listesine bir suç daha eklendi ve Şah Çerağ Türbesi'ne yönelik gerçekleşen bu saldırı kesinlikle cevapsız kalmayacak” dedi. Reisi, “Tecrübeler, İran'ın düşmanlarının, ulusun birleşik saflarında bir bölünme oluşturmayı başaramadıkları için şiddet ve terör yoluyla intikam aldıklarını gösteriyor. Bu kötülük kesinlikle cevapsız kalmayacak ve güvenlik ve kolluk kuvvetleri saldırıyı tasarlayan ve parmağı olan herkese bir ders verecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Fars eyaleti valisi güvenlik ve siyasi işlerden sorumlu yardımcısı İsmail Mehbipur, Fars eyaletine bağlı Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi’nde meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle eyalette 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Mehbipur yaptığı açıklamada, “Şah Çerağ türbesinde meydana gelen terör saldırısı ve bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Fars eyaletinde 3 günlük yas ilan edildi. Ayrıca hayatını kaybedenlerin cenazeleri cumartesi günü Şah Çerağ türbesinde defnedilecek” dedi.