Dünya İran’da 2. Mahsa Amini vakası!

İran’da 2. Mahsa Amini vakası!

24.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran’ın başkenti Tahran’da geçen yıl 22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsünü uygun takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından götürüldüğü karakolda ölmüştü.

İran’da 2. Mahsa Amini vakası

Tanıklar, Amini’nin polisin işkencesi sonucu öldüğünü söylemişti. Olay ülke çapında ölümlerin gerçekleştiği eylemlerle protesto edilmişti. Dün de yine Tahran’da ahlak polisi tarafından başörtüsü takmadığı için dövüldükten sonra metrodan itildiği belirtilen 16 yaşındaki Armita Geravand’ın beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN İDDİA

Yetkililer, Geravand’ın, İslami kıyafet kuralını uygulayan polislerin saldırısında yaralandığı iddiasını yalanladı. Geravand’ın anne, babası da kızlarının tansiyonunun düştüğünü, dengesini kaybettiğini ve metro kabininde kafasını çarptığını söyledi. Ancak aktivistler, ebeveynlerin baskı altında olduğunu ve insan hakları gruplarıyla konuşmalarının yasaklandığını öne sürdü.

İran’da 2. Mahsa Amini vakası

GAZETECİLERE CEZA

Paylaşılan bazı görüntüler, Armina’nın başörtüsü olmadan metroya girdikten sonra yere yığıldığını ve sürüklenerek götürüldüğünü gösteriyor! Öte yandan İran mahkemesi, Amini’nin ölümüyle ilgili haber yapan gazetecilerden Nilufer Hamedi’ye 13, Elahe Mohammadi’ye ise 12 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

İran’da 2. Mahsa Amini vakası

İran’da 2. Mahsa Amini vakası