Dünya Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie

Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie

23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

4 Kasım’da gösterime girecek “Amsterdam” filmi, senaryosu nedeniyle eleştirilse de başroldeki Margot Robbie’nin oyunculuğu övülüyor.

Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie

Pelin Aykın - 32 yaşındaki oyuncu Margot Robbie, Avustralya’da bir çiftlikte büyüdü. İlk kez 2013’te “Para Avcısı” filminde Leonardo DiCaprio ile rol alarak Hollywood sahnesine çıktı. Sonra kariyerinde hep yükseldi. En yüksek ücretli aktrisler arasına giren Robbie, şimdi yıldızlarla dolu Hollywood filmi “Amsterdam” ile gündemde. Türkiye’de 4 Kasım’da vizyona girecek “Amsterdam”, Wall Street kurtlarının 1930’ların ABD Başkanı Roosevelt’i devirmeyi hedeflediği gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Chris Rock, Rami Malek ve Robert De Niro’nun yer aldığı film, 1930’larda Amerikalı bir senatörün öldürülmesine karışan üç arkadaşı beyaz perdeye aktarıyor.

Haberin Devamı

Film, eleştirmenlerden “parlak” yorumlar almasa da Margot Robbie’nin oyunculuğu beğenildi. Birçok film eleştirmeni, izleyicinin “Amsterdam”ı Robbie’nin ışıltısı sayesinde sonuna kadar izleyebildiği” yorumunu yaptı. Filmin yönetmeni David O. Russell da yapımda hemşireyi canlandıran Robbie’nin rolün üstesinden çok iyi geldiğini ve “şarapnel parçasını sanata dönüştürdüğünü” dile getirdi. Russell, Robbie’nin yeteneği hakkında “Margot, anlam ve mizahla dolu, eğlenceli sanat yaptı” dedi. Robbie, oyunculuğunu bugüne dek birçok kez ispatladı. 2023’te vizyona girecek “Barbie” filminde de rol alan sanatçının kadın karakterlerin beyaz perdeye uyarlanması amacıyla kurduğu bir film şirketi de var.

Özel hayatını arka planda tutuyor

Haberin Devamı

Margot Robbie, dünyanın en güzel ve en yetenekli oyuncuları arasında yer almasına rağmen, gece hayatından uzak bir yaşam sürüyor. 2016’da evlendiği İngiliz yönetmen Tom Ackerley ile mutlu bir birlikteliği olan aktris, özel hayatı hakkında da nadiren konuşuyor. Çiftin İngiltere ve ABD’de mütevazı bir hayat yaşadığı biliniyor.

Işıltı ve yetenek: İşte Margot Robbie

Kadınlara ve mültecilere destek oluyor

Margot Robbie’nin eşi, İngiliz yönetmen Tom Ackerley, yapımcılar Josey McNamara ve Sophia Kerr ile 2014’te kurduğu “LuckyChap Entertainment” adlı film şirketi, kadın anlatıcıların hikâyelerine odaklanıyor. Şirket, başrolünde Robbie’nin yer aldığı “Ben, Tonya”, “Yırtıcı Kuşlar”, “Barbie” filmlerinin yanı sıra “Yetenekli Genç Kadın” gibi güçlü hikâyeleri aktaran yapımları destekledi. Robbie, 6 Ekim’de Avustralya’da vizyona giren ve 10 evsiz kadını konu alan “Under Cover” adlı belgeselin anlatımını da üstlendi. Aktris ayrıca film ve televizyon sektöründe kaynağı olmayanlara yardım eden Motion Picture & Television Fund’ı desteklemek için bağış toplanmasına da destek verdi. Mültecilerin hikâyelerini güçlendirmek için tasarlanan Oxfam’ın “I Hear You” (Seni Duyuyorum) projesine katılan Robbie, mülteci çocuklara yardım için UNICEF’in kampanyasına da 50 bin dolar bağışladı.