Dünya Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu!

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu!

06.11.2022 - 17:26 | Son Güncellenme:

Kocası ve iki küçük çocuğuyla paylaştığı evden kaybolduğunda, genç kadın bir anda ülke çapında tanınan bir yüz haline geldi. Herkes onu aradı ve sonunda bulundu. Ancak gerçek daha da şok ediciydi.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Sherri Papini ortadan kaybolduğunda, bir anda California'nın en tanınmış kadınlarından biri oldu. Fotoğrafı "kayıp" afişlerindeydi, kayboluşunun detayları sosyal medyada dolaştı ve televizyonlar genç kadını sağ salim bulmak için tüm güncellemeleri paylaştı.

Haberin Devamı

ABD'nin tamamı “Sherri Papini nerede?” diye soruyordu.

O zamanlar 34 yaşında olan Papini, kocası Keith ile California'nın Redding kentinde yaşıyordu. Çift yedi yıldır evliydi. Bir erkek ve bir kız olmak üzere iki küçük çocukları vardı. Keith bir elektrik perakendecisi için çalışıyordu, Papini ise evde kendini çocuklarına adamış bir anneydi.

ÇOCUKLAR EVDE, ANNE YOK

Takvim yaprakları 2 Kasım 2016'yı gösteriyordu. Çocuklarını kreşten alan Papini, koşuya çıktı. Keith işten döndüğünde eşi Sherri evde değildi ve çocukları okuldan almıştı.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Endişeli olan Keith, Find My iPhone (iPhone'umu Bul) uygulamasını kullandı ve telefon ile kulaklığın, evlerinden yaklaşık bir buçuk kilometre uzaktaki bir kavşağa kadar takip etti. Aceleyle bırakılmış gibi görünüyorlardı. Karısı Sherri'nin kayıp olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

HER GAZETEDE O VARDI

Saatler içinde, büyük bir kayıp kişi davası başlatıldı. Sherri Papini hakkında bilgi almak için ulusal haberler yapıldı ve genç kadının yüzü gazetelerin ön sayfalarındaydı. 

Keith, karısının sağ salim dönmesi için halka çağrıda bulundu ve ailesi, kızlarının bulunması halinde 40 bin dolar ödül teklif etti. Arama ekipleri oluşturuldu ve para toplamdı. Kayıp davası gündemde kalmaya devam ettiler ve Sherri'nin ailesi umutlarından vazgeçmedi. Bu azim ve inanç kısa süre sonra ödüllendirildi.

EVDEN 250 KİLOMETRE UZAKTA ORTAYA ÇIKTI

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

24 Kasım, Şükran Günü sabahı, bir sürücü Papini'yi, kaybolduğu yerden yaklaşık 250 kilometre uzakta, Yolo ilçesinde bir yolda dolaşırken buldu. Kısmen zincirle bağlıydı, morluklarla kaplıydı ve saçları kesilmişti. Kaybolmasının üzerinden 22 gün geçmişti ve hayattaydı.

Papini, kaçırıldığını ve kendisini kaçıranların o sabah saat 4.30'da serbest bıraktığını söyledi. Kocası ve çocukları ile yeniden bir araya geldi.

Travma geçirmiş olan Sherri, başta yaşadıklarını paylaşmakta zorlandı ama çok geçmeden polise yaşadığı korkunç olayları anlattı. Ortadan kaybolduğu gün koşuya çıktığında, yanında bir SUV durduğunu, iki İspanyol kadının onu silah zoruyla araca zorla soktuğunu söyledi.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Haberin Devamı

DAYAK VE İŞKENCE

Sherri Papini, kadınların kendisini dövdüğünü, işkence yaptığını, saçını kestiğini ve bir dolabın içindeki direğe zincirlediğini söyledi. Sağ omzunda, kaçmaya çalıştığı için aldığı cezanın izi vardı: Isıtılmış bir demirle derisi dağlanmıştı ve sadece yarasına bakmak bile insana acı veriyordu.

Genç kadın ayrıca günde sadece bir öğün yiyerek yaşadığı için kilo vermişti: Pirinç, ekmek ve bazen de bir elma.

İki kadın maske takmış ya da Papini'nin kafasına poşet geçirmişti, bu yüzden yüzlerini tam olarak görememişti. Ancak uzmanların robot resim çizmelerine yardım edecek kadar detay verebildi. Kendisini kaçıranların yüksek sesle "gerçekten sinir bozucu" Meksika müziği çaldığını ve onu bir "polise" satmayı planladığını anlattı. Ama inanılmaz bir şekilde, Şükran Günü sabahı SUV'den itilmiş ve otoyolda bırakılarak serbest kalmıştı.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

ÜZERİNDEN İKİ KİŞİNİN DNA'SI ÇIKTI AMA...

Polis, iki silahlı kadın hakkında bilgi istedi ve o bölgede yaşayan Latin Amerikalı kadınlar Papini'nin kaçırılmasından sorumlu tutulabileceklerinden korkmaya başladı.

Haberin Devamı

Toplum huzursuzdu. Papini'nin üzerinde tanımlanamayan bir erkek ve kadın DNA'sı vardı. ABD'deki ulusal DNA veritabanında ikisi de bulunamamıştı. Bu sırada Papini evde kocası ve çocuklarıyla birlikte hayatını yeniden kurmaya çalışıyordu. California Mağdur Tazminat Kurulu'ndan 30 bin dolar aldı. Bazıları terapi, bazıları da evinin panjurları için ödeme yaptı.

Daha sonra, travma sonrası stres bozukluğu nedeniyle 127 bin doların üzerinde maluliyet ödeneği talep etti. Ayrıca kendisi için açılan GoFundMe sayfasından 49 bin dolar toplantı.

DÖRT YIL SONRA ŞOKE EDEN BULUŞ

Yıllar geçti, tutuklama olmadı. Papini artık gözlerden uzak bir hayat sürüyordu ancak dava unutulmadı. Bu konuda yapılan podcast'ler ve henüz yanıtlanmamış rahatsız edici soruları gündeme getiren makaleler yayınlandı. Papini'nin hikayesinin şüpheli olduğuna dair söylentiler vardı. Polis Papini'nin kaçırılmasıyla ilgili gerçeği söylemediğini hissetti. Tutarsızlıklar ve birbirini tutmayan çok fazla ayrıntı vardı.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Haberin Devamı

Yaklaşık dört yıl sonra, Mart 2020'de polis Papini'nin giysisinde bulunan erkek DNA'sı ile ilgili bir buluş yaptı. DNA, Papini'nin eski erkek arkadaşını işaret ediyordu. Papini'nin eski sevgilisi, hemen polis tarafından sorguya alındı ve şaşırtıcı bir itirafta bulundu. Sherri'nin birdenbire kendisiyle temasa geçtiğini ve kocası tarafından istismar edildiğini anlattığını söyledi.

ESKİ SEVGİLİSİNE YALVARMIŞ

Sherri, eski sevgilisine kiralık bir araba ile kendisini alması için yalvarmış ve sonra 900 kilometre uzaklıktaki Costa Mesa dairesinde onunla kalmıştı. Bu ayarlamaları yapmak için ise ön ödemeli telefonları kullanmışlardı.

Üç hafta sonra Papini, çocuklarının yanına dönmek istediğini söyledi, bu yüzden hikayesini inandırıcı kılmak için kendini yaraladı ve saçını kesti. Sherri'nin erkek arkadaşının anlattıkları, telefon ve kiralık araba kayıtları ve onu Costa Mesa'da gören bir tanık tarafından destekleniyordu.

Sherri Papini sorgulanmak üzere getirildi, ancak bir federal memura yalan söylemenin suç olduğu kendisine hatırlatılmasına rağmen, hikayesinin doğru olduğunda ısrar etti. Papini'ye karşı yapılan suçlamaların doğruluğundan emin olmak karmaşık bir görevdi, ancak polisler kadının yalanlarını ortaya çıkarmaya kararlıydı.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

TUTUKLANDIĞI GÜN EŞİNDEN AYRILDI

Bu yıl Mart ayında Papini, çocukları piyano dersi alırken için tutuklandı. Suçlamalar, polise yanlış beyanda bulunmak ve posta yoluyla sahte bir şekilde elde ettiği parayla ilgili olarak posta dolandırıcılığı yapmaktı. Bu, ABD'de federal bir suçtu. Tutuklandığı gün, Keith karısından ayrıldı.

Halk, bu şekilde kandırıldıkları için dehşete düştü. Neden böyle bir hikaye uydurmuştu? Polis, onun sadece eski sevgilisiyle, kocasından ve çocuklarından uzakta vakit geçirmek istediğini belirledi.

Ancak eski sevgilisi, tekrar bir araya gelebileceklerini düşünürken, orada olduğu süre boyunca cinsel bir ilişkilerinin olmadığı konusunda ısrar etti. Dikkat çekmek için mi yapmıştı? Para için? Ailesine yaptığı, tartışmasız bir şekilde zalimceydi.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Papini, pasaportunu teslim ettikten sonra 120 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı. 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Altı hafta sonra, bunun bir aldatmaca olduğunu kabul eden bir savunma anlaşması imzaladı: Gerçekten de hepsini uydurmuştu.

Papini, posta yoluyla sahtekarlık yapmaktan ve bir kolluk görevlisine yalan söylemekten suçlu bulundu. Keith boşanmak ve çocuklarının velayetini almak için dava açtı.

Eylül ayında Papini için karar verildi. Savcılar, kaynakları boşa harcadığını, polisin masum insanları soruşturmasına neden olduğunu ve bir toplumu korkuttuğunu söyledi.

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu

Savunması Papini'nin sorumluluğu üstlendiğini ve adının sonsuza kadar aldatmacayla eş anlamlı olacağını söyledi. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Benim yüzümden acı çeken birçok insan için çok üzgünüm, benim gibi bir kadın için fedakarlık yapan insanlar... Yalan söylemekten suçluyum. Onursuzluktan suçluyum. Bunu kabul etmeye istekli olarak karşınızdayım. Tövbe etmek ve kabul etmek... Yapılanlar asla geri alınamaz. Asla silinemez.

Yargıç Papini'yi polise, topluma, ailesine ve psikiyatristine yalan söyleyen bir "manipülatör" olarak nitelendirdi. 40 yaşındaki Papini'nin kendisini taklit etmeyi düşünecekleri durdurmak ve "suçun bedelini ödeyeceğini" göstermek için cezalandırılması gerektiğini söyledi. Papini 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ve ardından 36 ay gözetim altında ziyaret edildi. Ayrıca tazminat kurulunun uğradığı zararlar için yaklaşık 310 bin dolar para cezasına çarptırıldı, ancak yargıç geri ödeyemeyeceğini kabul etti. Kendisine 8 Kasım'a kadar yetkililere teslim olması söylendi.

Ulusal bir sansasyon haline gelen becerikli bir yalancı olan Papini, ilk gündeme geldiğinde kurbandı. Şimdi ve işin doğrusu olarak ise, bir suçlu...

Kaçırıldı, 22 gün sonra bulundu... Ama olayın ardındaki gerçek çok daha korkunçtu