Dünya Kara büyü için yaptılar! Çantayı açan polis şoke oldu

Kara büyü için yaptılar! Çantayı açan polis şoke oldu

23.12.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Güney Afrika'da polis, kara büyü iksirleri yapması için 17 bin 500 sterline satabilecekleri bir büyücü bulmaya çalışan çiftten haberdar olduktan sonra, korkunç bir keşif yaptı.

Kara büyü için yaptılar Çantayı açan polis şoke oldu

Şaşkına dönen iki polis memuru, şüpheli bir çiftin sırt çantasını aradıklarında kopmuş bir aslan başı buldu.

Haberin Devamı

Kaçak avcıların aslanı vahşi doğada öldürüp kafasını kestiklerine ya da kafanın yasadışı bir aslan çiftliğinden gelmiş olabileceğine inanılıyor.

Seçkin Hawks polis birimi, çiftin kimliğinden haberdar edildi ve bir aracıyı, onlarla güvenilir bir geleneksel şifacı arasında bir toplantı ayarlamak için kullandı.

Durumdan şüphelenmeyen 59 yaşındaki Joseph Modime ve 54 yaşındaki Emily Mashaba, Kuzey Batı Eyaleti, Zeerust'ta bir garaja geldi ve iddiaya göre içinde kanlı kafa olan bir çanta çıkardı.

Çift, 2004 Ulusal Çevre Yönetimi Biyoçeşitlilik Yasasını ihlal etmekten tutuklandı ve yerel sulh hakimlerinin önüne çıkarıldı.

 

Kara büyü için yaptılar Çantayı açan polis şoke oldu

Ulusal Kovuşturma Kurumu sözcüsü Henry Mamothame, şüphelilerin Johannesburg'daki Tembisa'dan geleneksel bir şifacı bulmak için seyahat ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mamothame, “Şüpheliler, geleneksel bir şifacıyla buluşmak için gittikleri bir benzin istasyonunda, çöp torbalarına sarılmış bir sırt çantasında bir aslan kafası taşırken yakalandılar” dedi ve devam etti:

"İkisi de tutuklandı ve ileriki bir tarihte mahkemeye çıkarılacaklar. Ölü aslan kafasının nasıl ellerine geçtiğini henüz bilmiyoruz ama bu da soruşturmanın bir parçası".

Müfettişler, bu yırtıcı hayvanın kopmuş kafasının nereden geldiğini bulmak ve nesli tükenmekte olan hayvanlardan çıkar sağlamaya çalışan diğerlerini tutuklamak için çalışıyor.