Dünya ‘Karındeşen Jack’ bir polis miydi?

‘Karındeşen Jack’ bir polis miydi?

06.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Filmlere konu olan ve kadınları karınlarından bıçaklayarak öldüren seri katil “Karındeşen Jack”in aslında İngiliz bir polis olduğu iddia edildi.

‘Karındeşen Jack’ bir polis miydi

İngiltere’nin başkenti Londra’da 1888 yılında en az 5 cinayet işleyen seri katil “Karındeşen Jack”in bir polis olduğu öne sürüldü. Genellikle hayat kadınlarını hedef alan ve kurbanlarını karınlarını keserek öldürdüğü için “Karındeşen Jack” denilen cani, birçok filme ve romana konu olmuştu. Ama yakalanamadığı için kimliği sır olarak kalmıştı. Tarihçi Rod Beattie ise yeni çıkan “Karındeşen Jack - Polis: Yeni Bir Şüpheli” adlı kitabında Jack’in kadınlara nefret duyan sapkın bir Londra polisi olduğunu iddia etti. 20 yıldır arşivleri inceleyen Beattie, Londra’nın Whitechapel bölgesinde devriye gezen bir polis olan Bowden Endacott’un söz konusu cinayetleri işlediğine inandığını söyledi. Yazar, Endacott’un hayat kadınlarıyla olan karanlık geçmişinin, onun bir “intikam çılgınlığı” içinde cinayetler işlemesine neden olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Karındeşen Jack’ bir polis miydi

Tarihçiye göre, kadın katili Karındeşen Jack, polis Bowden Endacott’tan başkası değildi.

İntikam uğruna

Beattie’ye göre, cinayetlerin başlamasından bir yıl önce 1887’de Endacott, gece dışarı çıkan “Elizabeth Cass” adlı bir kadını hayat kadını olmakla suçlayarak gözaltına aldı. Cass serbest bırakıldığınde polis merkezinde kötü muamele gördüğü suçlamasıyla şikâyetçi oldu. Bu nedenle açılan soruşturma sonunda Endacott rütbesi düşürülerek Londra’daki ünlü müze British Museum’da nöbetçiliğe atandı. Yazar, Endacott’un rütbesinin düşürülmesinin ardından Londra’daki hayat kadınlarından intikam almaya karar verdiğini öne sürdü. Beattie, “Bir hayat kadını yüzünden kariyerinin mahvolduğunu düşünmesi, polisi cinayet işlemeye azmettirdi. Buradan yola çıkarak arşivleri incelediğimde tüm veriler bana Endacott’un seri katil olduğunu gösterdi. Endacott, Cass’in kendisini yalancılıktan dava edip, rütbesini indirtmesinden bir yıl sonra cinayetleri işlemeye başladı. Ayrıca kadınlarla kötü bir geçmişi vardı. Evlilik dışı doğan bir çocuğun babası olduğu için yasa gereği Devon’dan Londra’ya taşınmak zorunda kalmıştı. Müzeye nöbetçi de yapılınca ruhsal bozukluğunun etkisiyle intikam çılgınlığına girişti” dedi.

Haberin Devamı

‘Gerçek gizlenmiş olabilir’

Tarihçi yazar Rod Beattie, Londra’nın emniyet kurumu Metropoliten Polis Teşkilatı’yla (MET) ilgili de şu iddiada bulundu: “Hayat kadınları peş peşe öldürüldüğünde MET, personelleri Endacott’un seri katil Karındeşen Jack olduğunu bilmelerine rağmen itibarlarını zedelememek için bu gerçeği gizlemiş de olabilir. Endacott’un bir polis olarak her yere kolayca girebileceği gerçeği de göz önüne alındığında onun Karındeşen Jack olduğuna eminim.” Öte yandan Karındeşen Jack’in hiç yakalanmamış olması ve bir gün iz bırakmadan ortadan kaybolması, kimliğini bir sır haline getirmişti.