Dünya Kayıtlara ilk olarak geçti! Kuduzdan öldü, yarasa detayı tüyler ürpertti

Kayıtlara ilk olarak geçti! Kuduzdan öldü, yarasa detayı tüyler ürpertti

05.04.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

ABD'de yarasa ısırığı sonrası hayatını kaybeden şahsın kuduz nedeniyle öldüğü açıklandı. Kayıtlara bir ilk olarak geçen olayda aşı detayı dikkat çekti.

Kayıtlara ilk olarak geçti Kuduzdan öldü, yarasa detayı tüyler ürpertti

Amerika Birleşik Devletlerinin Minnesota eyaletinde meydana gelen olay 84 yaşındaki şahsın ölümünü konu aldı. Olayın detayları pes dedirtirken yaşananlar dünyada ses getirdi.

Haberin Devamı

İsmi henüz açıklanmayan 84 yaşındaki şahıs gece yarısı uyandığında bir yarasanın elini ısırdığını gördü. Tekrar uykuya dalmaya hazırlanan şahıs ısırığı önemsemedi ve ellerini yıkayıp tekrar yatağa geçti.

BELİRTİLER ORTAYA ÇIKTI

Hastaneye giden şahsa kuduz hastalığına karşı bir dizi aşı ve antikor enjeksiyonları verildi. Tedavisinin üzerinden aylar geçen şahsın hayatı ise bir anda kabusa döndü. Şahsın yüzünün sağ tarafı felç oldu ve görme bozukluğu yaşamaya başladı. 3 kez hastaneye giden şahıs Son ziyaretinde gece terlemeleri, yüz felci ve sol kulağında ağrı çekiyordu ve sağ gözü kırmızıya dönmüştü.

Journal of Clinical Infectious Diseases'de yayınlanan yeni bir rapora göre şahıs, ensefalit (beyin ve omurilikte şiddetli şişlik) geçirdi ve 15 gün sonra öldü.

Haberin Devamı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, adamın tedaviye vaktinde başladığı belirtildi ve şahsın ölümünün ABD'de tedavi sonrası ölümde kayıtlara bir ilk olarak geçtiği belirtildi.

İLK OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) epidemiyoloğu Dr Stacy Holzbauer, raporun "Batı yarımkürede bildirilen ilk kuduz [tedavi] başarısızlığının" anlattığını söyledi. Öte yandan yetkililer şahsın koroner kalp hastalığı, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, böbrek sorunları ve prostat büyümesi gibi sağlık sorunları olduğunu da aktardı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), her yıl küresel olarak hastalıktan 59.000 insan öldüğünü tahmin etse de kuduz hastalığı yüzünden ABD'de her sene ortalama 2 kişi ölüyor.