Dünya Korkutan iddia! "Saldırganlar kaçtı"

Korkutan iddia! "Saldırganlar kaçtı"

15.11.2015 - 11:06 | Son Güncellenme:

Paris’te 129 kişinin öldüğü kanlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bir grubun kaçmış olabileceği iddiasının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Terör saldırılarında kullanıldığı bildirilen iki araçtan biri bulundu. Aracın içinde saldırılarda kullanıldığı düşünülen 3 adet kalaşnikof marka tüfek de ele geçirildi.

Korkutan iddia Saldırganlar kaçtı

Alman basınının Fransız Europe 1 kanalına dayanarak verdiği habere göre, Fransız polisi Paris’in doğusunda saldırganlar tarafından kullanıldığı belirlenen bir araba bulundu.

Haberlerde Fransız yetkililerin bunun terör olaylarını gerçekleştiren üç gruptan birinin kaçmayı başarmış olabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Savcılığın tahminlerine göre, Paris saldırılarını üç grup gerçekleştirdi. Bu gruplardan biri stad saldırısını gerçekleştirdi. Diğer bir grup Bataclan Konser Salonu’na saldırdı. Üçüncü grup ise lokantalar ve barlardaki kanlı saldırıları gerçekleştirdi. Kaçtığından şüphelenen grubun üçüncü grup olabileceği üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

BİR OTOMOBİL VE 3 KALAŞNİKOF MARKA TÜFEK BULUNDU

Paris'teki terör saldırılarında kullanıldığı bildirilen iki araçtan biri bulundu. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 10. ve 11. bölgedeki saldırıların gerçekleştiği yerlere yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulunan otomobilde üç kalaşnikof marka tüfek ele geçirildi.

Seat Leon model siyah aracın Belçika plakalı ve kiralık olduğu ifade edildi. Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, dün yaptığı açıklamada saldırılarda iki arabanın kullanıldığını tespit ettiklerini, Seat Leon model siyah aracın saldırıları gerçekleştiren üç gruptan 10. ve 11. bölgedeki saldırıları yapanlarca kullanıldığını bildirmişti.

Haberin Devamı

KONSER YAŞANAN SALDIRI ANI!

Molins, önceki gün 21.25'te 10. bölgede bulunan Petit Cambodge isimli restoranda kalaşnikof marka tüfekle gerçekleştirilen eylemde 10 kişinin yaralandığını, 15 kişinin hayatını kaybettiğini aktarmıştı. Savcı Molins, 21.35'te de 11. bölgede bulunan La Fontaine au Roi Caddesi'nde kalaşnikof marka tüfekle birçok kez etrafa ateş açıldığını ve 5 kişinin de orada öldüğünü kaydetmişti.

Paris'teki terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 99'u ağır 352 kişi yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİDterör örgütü üstlenmişti.

SALDIRGANLARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Paris'te dün akşam saatlerinde konser salonu, stadyum, restoran ve barlara yönelik koordineli şekilde düzenlenen terör saldırılarında ölü sayısının 129 olduğu açıklandı. Teröristlerden birinin kimliği de belli oldu. Terörist Paris doğumlu Ömer İsmail Mustafai olduğu ortaya çıktı. Bir teröristin yanında ise Suriye pasaportu bulundu.