Dünya 'Kötü not' intikamı! Gözü dönen lise öğrencisinin akıllara durgunluk veren planı

'Kötü not' intikamı! Gözü dönen lise öğrencisinin akıllara durgunluk veren planı

17.11.2023 - 14:44 | Son Güncellenme:

İspanyolca öğretmenlerini öldüresiye dövmekten suçlu bulunan ABD'li gençler, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kötü not intikamı Gözü dönen lise öğrencisinin akıllara durgunluk veren planı

Akıllara durgunluk veren olay; 2021 yılında ABD'nin Iowa eyaletine bağlı Des Moines'in yaklaşık 160 kilometre güneydoğusunda kalan küçük bir kasaba olan Fairfield'da yaşandı.

Haberin Devamı

Her şey Fairfield Lisesi'nde eğitim gören Willard Miller adındaki gencin, İspanyolca dersinde düşük bir not almasıyla başladı. Miller, notunun yurt dışında katılmak istediği eğitim programına gitmesini engelleyeceğinden endişe ediyordu.

Liseli genç, 'kötü notu' yüzünden İspanyolca öğretmenini Nohema Graber'a kin tutmaya başladı. Miller'ın içindeki kini, intikam planları takip etti.

SİNSİCE TAKİP EDEREK SALDIRDILAR

Kötü not intikamı Gözü dönen lise öğrencisinin akıllara durgunluk veren planı

Savcıların aktardığına göre, gözünü kan bürüyen genç, Jeremy Goodale adındaki arkadaşına giderek kafasındaki planlarını anlattı ve onu hocalarını öldürmek için ikna etti.

Hakkında planlananlardan habersiz İspanyolca hocası, düzenli olarak gittiği parkta yürüyüş yapıyordu. Olayın yaşandığı tarihte, ikisi de 16 yaşında olan iki arkadaş; önce eğitimciyi sinsice takip etmeye başladı. Hemen ardından ise, ellerindeki sopalarla saldırıya geçtiler.

Haberin Devamı

66 yaşındaki Graber, olay yerinde trajik şekilde hayata gözlerini yumdu. İkili, eğitimciyi hayattan kopardıktan sonra, bir el arabası kullanarak cesetten kurtulmayı amaçlıyordu.

Cesedi, el arabası yardımıyla demiryolu raylarının yakınına götürdüler. Üzerini bir muşamba ile örterek, demiryolunda kullanılan odun bloklarla da kapattılar.

YARGIÇ 25 FAKTÖRÜ SIRALADI

Kötü not intikamı Gözü dönen lise öğrencisinin akıllara durgunluk veren planı

Miller ve Goodale, geçtiğimiz Nisan ayında suçlarını kabul etti. İkili mahkemede yetişkin olarak kabul edilerek yargılandı. Temmuz ayında Yargıç Rains, Miller'ı 35 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ihtimaliyle birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Goodale ise mahkemede; cezası açıklanmadan önce, öğretmenin ailesinden, toplumdan ve kendi ailesinden özür dileyerek şunları söyledi:

"Üzgünüm, gerçekten üzgünüm. Her gün geri dönüp kendimi durdurabilmeyi, bu kaybı ve herkese sebep olduğum bu acıyı önleyebilmeyi diliyorum."

Goodale, şartlı tahliye ihtimaliyle birlikte en az 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Shawn Rains mahkemede, minimum 25 yıl hapis cezasını açıklamadan önce dikkate aldığı 25 faktörü de sıraladı.

Yargıç, Goodale'in pişmanlık duyduğunun açık olduğunu ve Graber'ı öldürmenin doğurucağı sonuçları dikkate almadığını söyledi. Ancak gencin; bu cinayetin işlenmesini kolaylıkla engelleyebilecek akıllı bir kişi olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Graber, Meksika'nın Xalapa kentinde doğmuştu. Liseden mezun olduktan sonra uçuş görevlisi olarak çalıştı ve daha sonra ticari havayolu pilotu olarak lisans sahibi oldu. Evlendikten sonra 1992'de Fairfield'a taşındı ve 2012 ylından itibaren Fairfield Lisesi'nde çalışarak öğretmenlik sertifikası aldı.

Kocası Paul Graber, karısının hayatını kaybetmesinin ardında kanserden öldü. Çift üç çocuk sahibiydi.

'AİLEMİZİ MAHVETTİ, KARDEŞİMİN ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRDI'

Goodale'in mahkûm edilmesinden önce mahkemede konuşan Graber'in ailesinden 10 kişi mağdurlara yönelik düşüncelerini dile getirdi. İngiliz basınına göre, bu açıklamalar sırasında Goodale soğukkanlılığını korumakta ve gözyaşlarını tutmakta zorlanıyor gibi görünüyordu.

Kurbanın kocası Paul'un kardeşi Tom Graber, cinayetin ailelerini mahvettiğini ve kardeşinin ölümünü hızlandırdığını söyledi. Goodale'in mahkeme ifadesinde pişman göründüğünü ancak bu ifadelerin gerçekliğini sorguladığını da ekledi.

Graber, "'Artık bir yetişkinsin. 18 yaşının üzerindesin ve yine de seni temsil edecek bir avukatın var. Bu korkunç suçun cezasından kaçmak için sizin adınıza tartışıyorlar. Bu bana pişmanlık gibi gelmiyor" dedi.