Dünya Kovid ilacı geliştiren şirkette hisse almış

Kovid ilacı geliştiren şirkette hisse almış

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kovid-19 aşılarına karşı açıklamalarıyla tepki çeken aşı karşıtı olan ve toplum sağlığını tehdit ile kurallara uymamaktan Avustralya'dan sınır dışı edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic, bu kez bilime yaptığı yatırım ile dünya basınının gündeminde.

Kovid ilacı geliştiren şirkette hisse almış

Djokovic'in, Kovid ilacı geliştirmeye çalışan bir Danimarka şirketinin yüzde 80 hissesine sahip olduğu ortaya çıktı. QuantBioRes adlı biyotenoloji şirketi, Djokovic'in hisseleri haziran ayında aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

'İlaç için çalışıyoruz'

Şirketin CEO'su Ivan Loncarevic, kendisini bir girişimci olarak niteleyerek, koronavirüsün insan hücrelerini enfekte etmesini engelleyen bir peptit geliştirmeye çalıştıklarını ve klinik denemelere bu yaz başlamayı hedeflediklerini söyledi. Loncarevic, Kovid aşısı için değil tedavi amaçlı bir ilaç üzerine çalıştıklarını vurguladı. Loncarevic, QuantBioRes şirketinin Danimarka, Avustralya ve Slovenya’da çalışan 11 araştırmacısı olduğunu, Djokovic'in haziranda satın aldığı hisseler için ne kadar ödeme yaptığını açıklamadı. Şirkette Djokovic yüzde 40.8, eşi Jelena da yüzde 39.2 hisseye sahip olduğu belirtildi. Financial Times’a da konuşan CEO, Sırp tenisçiyle kasım ayından bu yana görüşmediğini ve Djokovic‘in aşı karşıtı olmadığını belirtti.

Onlarca turnuva şampiyonluğu bulunan Djokovic, Forbes dergisinin sıralamasına göre 2021'de en çok kazanan 50 sporcusu arasında bulunuyor. Sırp tenisçinin kortlardaki zaferlerinden 4.5 milyon, spor dışı girişimlerinden ise 30 milyon dolarlık bir serveti olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Sınır dışı edilmişti

Djokovic, aşı olmayı reddederken, bugüne dek 9 kez kazandığı Avustralya Açık’a katılmak için gittiği Melbourne’da tıbbi muafiyetten yararlanmaya çalışınca krize yol açmıştı. Eyalet hükümetinin girişimiyle verilen vizesi, federal hükümet tarafından iptal edilmiş ve Djokovic, Federal Mahkeme’deki temyiz başvurusu da reddedilince sınır dışı edilmişti.