Dünya Kraliçe Kleopatra daima hayatta!

Kraliçe Kleopatra daima hayatta!

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milattan önce 69 ila 30 yılları arasında yaşayan Antik Mısır'ın son kraliçesi Kleopatra, sinemada kendisini canlandıran aktrisler sayesinde "hep hayatta" kaldı. Efsanevi Kleopatra’yı en son Halle Berry gündeme getirdi

Kraliçe Kleopatra daima hayatta

Güzelliği ve hedefindeki erkekleri kendine aşık etmesiyle bilinen Antik Mısır'ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra, beyaz perdede birçok aktris tarafından canlandırılmasının ardından son olarak ABD'li oyuncu Halle Berry ile hayat buldu. Berry, bahis sitesi "Caesars Sportsbook"un reklamı için Kleopatra olurken, dünyanın en fazla ilgi çekici tarihi kişiliklerinden olan binbir yüzlü kraliçe, sayısız kez filmlerde "entrikaların" konusu oldu. İşte, dünya sinemasının en unutulmaz 5 Kleopatra aktrisi...

Haberin Devamı

1. Claudette Colbert

ABD'li yönetmen Cecil B. DeMille, 1934 yapımı "Kleopatra" filminde Mısır Kraliçesi'nin çalkantılı aşk hayatını anlatmak için Fransız aktris Claudette Colbert'i seçti. Film, ABD'de "Hays sansür yasasının" yeni geçmesi ve bu nedenle aktrisin kıyafetlerinin artık kabul edilemez olması nedeniyle bir skandal olarak karşılandı.

2. Vivien Leigh

Macar yönetmen Gabriel Pascal'ın 1945 yapımı "Nil Melikesi" filminde Kleopatra'yı Vivien Leigh canlandırdı. Kleopatra'nın efsanevi bir aşk yaşadığı iddia edilen Roma diktatörü Jül Sezar'ı ise Claude Rains oynadı. Bernard Shaw'ın "Sezar ve Kleopatra" oyunundan ilham alan Pascal, karakterden daha yaşlı olmasına rağmen İngiliz aktris Leigh'i seçmişti. Oliver Messel tarafından yönetilen kostüm departmanı, bu Kleopatra'ya gerçek bir tanrıça benzeri cazibe kazandırmak için büyük çaba harcayarak unutulmaz kostümler seçmişti.

Haberin Devamı

Kraliçe Kleopatra daima hayatta

3. Sophia Loren

İtalyan Mario Mattoli'nin yönettiği 1954 yapımı "Kleopatra ile İki Gece", kraliçenin sevgilisi Mark Anthony ile fark edilmeden vakit geçirebilmesi için onun yerini dolduran hizmetçisi Nisca'nın hikâyesini anlatıyor. Baştan çıkarılmış "Cesarino" adlı yeni kraliyet muhafızıysa, gerçek Kleopatra olmadığını bilmeden geceyi hizmetçiyle geçiriyor. Efsane aktris Sophia Loren filmde hem Kleopatra'yı hem de onun dublörü olan hizmetçi Nisca'yı oynadı.

4. Elizabeth Taylor

ABD'li aktris Elizabeth Taylor, Joseph Leo Mankiewicz'in yönetmen koltuğunda oturduğu 1963 yapımı "Kleopatra" filminde yer alarak Hollywood'un en yüksek ücretli oyuncusu oldu. Filmde Richard Burton ve Rex Harrison da yer alırken, 4 saatten uzun süren yapım, bugün hâlâ tüm zamanların en pahalı filmlerinden biri. Öyle ki, başlangıç bütçesi 2 milyon dolar olarak hesaplanan ancak 44 milyon dolara mal olan film, yapım şirketi 20th Century Fox'un neredeyse iflas etmesine neden oluyordu. Öte yandan Elizabeth Taylor, filmde Kleopatra'nın "ihtiraslı" bir aşk yaşadığı Marcus Antonius'u canlandıran Richard Burton'a bu sırada aşık oldu. İki kez evlenen Taylor ile Burton'ın aşkı da "ihtiraslı" oldu. Ayrıca Kleopatra, kült film olmasına rağmen, hava sorunları, Taylor'ın menenjite yakalanması ve yapım şirketini neredeyse iflas ettirmesi nedeniyle "lanetli yapım" olarak da anılır.

Haberin Devamı

5. Monica Bellucci

Cezayir asıllı Fransız yönetmen Alain Chabat'ın 2002 yapımı "Asteriks ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra" filminde Antik Mısır kraliçesini ünlü İtalyan aktris Monica Bellucci canlandırdı. Büyük başarı elde eden Fransız yapımı film, 2002'de vizyona girdiğinde Fransa'da toplam 14 milyon bilet satıldı.