Dünya Liderlerle görüştü, el sıkıştı, ‘pozitif’ çıktı!

Liderlerle görüştü, el sıkıştı, ‘pozitif’ çıktı!

23.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin New York kentinde düzenlenen 76’ncı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun salgın nedeniyle “süper yayıcı etkinliğe” dönüşeceğine dair endişeler sürerken, Brezilya heyetinde bulunan Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga’nın Kovid-19’a yakalandığı açıklandı.

Liderlerle görüştü, el sıkıştı, ‘pozitif’ çıktı

Koronavirüs aşısına ve maske kullanımına karşı olmasıyla bilinen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya eşlik eden Queiroga’nın, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bazı liderlerle yapılan görüşmelere katıldığı, el sıkıştığı belirtiliyor. Ayrıca Queiroga’nın, New York’ta ABD Başkanı Joe Biden’la aynı otelde kaldığı belirtilirken, Brezilya heyetinin diğer üyelerinin testlerinin negatif çıktığı bildirildi. Bununla birlikte Johnson, Biden ile de görüşmüştü.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD’de Başkan Joe Biden’ın yanı sıra Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile de bir araya geldi. Pelosi, Johnson’a Maryland’te kongre üyesi olan babasının, Birleşik Krallık eski başbakanı Winston Churchill’in konuştuğu bir toplantıda çekilmiş fotoğrafını gösterdi. Johnson’ın fotoğrafa ilgiyle baktığı dikkat çekti.