Dünya Lübnan-İsrail ‘tehlikeli’ gerginliği

Lübnan-İsrail ‘tehlikeli’ gerginliği

07.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), füze ve top atışlarıyla gerginliğin arttığı Lübnan-İsrail sınırındaki durumu “çok tehlikeli” olarak nitelendirdi.

Lübnan-İsrail ‘tehlikeli’ gerginliği

UNIFIL, Twitter hesabından yaptığı kısa bir açıklamayla, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik füze saldırıları ve İsrail ordusunun topçu ateşiyle karşılık vermesine dair uyarıda bulundu. Açıklamada, “Durum çok tehlikeli. Tüm tarafları ateşkese teşvik ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab ise, ülkesinin egemenliğine yönelik ihlallerini durdurması için İsrail’e baskı yapılması çağrısında bulunurken, eski Başbakan Saad el-Hariri, saldırılar sonucu sınırda yaşanan gerginliğin tehlikeli boyutta olduğu yönünde uyarı yaptı.

Öte yandan AA’nın aktardığına göre ülkenin güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Şuveyya beldesi sakinleri, İsrail’e füze saldırısını gerçekleştiren Hizbullah mensubu 2 kişiyi, üzerinde füze platformu bulunan bir araçla yakaladı. Belde sakinleri bu kişileri orduya teslim etti.

Lübnan Hizbullahı, İsrail’in önceki gün Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak İsrail’e füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. İsrail ordusu ülkeye atılan 10 rokete karşılık Lübnan’daki bazı hedefleri top ateşiyle vurmaya başladığını bildirmişti.