Dünya Macron: Avrupa ülkeleri silahlanmalı

Macron: Avrupa ülkeleri silahlanmalı

18.02.2023 - 09:30 | Son Güncellenme:

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 59. Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Avrupa, kendini savunabilmek istiyorsa silahlanmalı" dedi.

Macron: Avrupa ülkeleri silahlanmalı

Uluslararası güvenlik politikaları konulu Münih Güvenlik Konferansı, Münih kentindeki Bayerischer Hof Oteli'nde başladı.

Haberin Devamı

Konferansta konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'yı savunma sanayisini güçlendirmeye çağırarak, "Avrupa, kendini savunabilmek istiyorsa, aynı zamanda kendisini silahlandırmalı ve Avrupa topraklarında üretim yapma yeteneğini hızlandırmalıdır. Ayrıca bir Avrupa Hava Savunma Konferansı başlatmak da gereklidir" dedi.

'RUSYA YENİLMEYE MAHKUM'

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin de konuşan Macron, "Uzun süreli bir çatışmaya hazırız. Ukraynalıların kendilerini savunması için desteğimizi ve çabalarımızı mutlaka artırmalıyız. Aynı zamanda kendimizi barışın hazırlanmasına adamalıyız, barış şartlarını derhal hazırlamalıyız. Diyalog zamanı henüz gelmedi çünkü Rusya savaşı seçti. Sivil altyapıyı vurmayı ve savaş suçları işlemeyi seçti.

Haberin Devamı

Rusya'nın saldırısı başarısız olmalı. Birlik ve kararlılık Ukrayna'ya gerekli araçları sağlamak için önemlidir. Müzakere masasına kabul edilebilir bir şekilde gidin ve Ukraynalılar tarafından kararlaştırılan şartlar üzerinde uzun vadeli bir barış için çalışın. Rusya'nın yenilmeye mahkum olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.