Dünya Mcfit'in kurucusunun uçağı düştü! Cesetler denizde bulundu...

Mcfit'in kurucusunun uçağı düştü! Cesetler denizde bulundu...

23.10.2022 - 13:46 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden biri olan Mcfit’in kurucusu Rainer Schaller’ı taşıyan özel jet, Cuma günü radardan kaybolmuştu. Uçaktan son sinyal alınan bölgede arama kurtar çalışması yapan ekipler trajik bulgulara ulaştı.

Mcfitin kurucusunun uçağı düştü Cesetler denizde bulundu...

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden Mcfit ve Gold's Gym'in sahibi olan Alman fitness stüdyosu kralının uçağı, Cuma günü Kosta Rika'da düştü. 53 yaşındaki ünlü iş insanı Rainer Schaller’ı taşıyan özel uçak, Kosta Rika'da radardan kaybolmuştu. İçerisinde Schaller, eşi Christiane Schikorsky, çocukları Aaron ve Finja ile Marcus Kurreck adlı bir fitness eğitmeninin bulunduğu uçaktan son sinyal alınan bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve ekipler uçağın düştüğü sonucuna vardı. Kosta Rika yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsviçreli bir pilotun kullandığı uçağın enkazını Limon havaalanından 40 kilometre kadar uzakta okyanusta bulduklarını söyledi. Bagajlarla birlikte iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı ancak cesetlerin kimliği henüz belirlenemedi.

Mcfitin kurucusunun uçağı düştü Cesetler denizde bulundu...

Haberin Devamı

CESETLER BULUNDU

AFP'nin bildirdiğine göre, Kamu Güvenliği Bakanı Jorge Torres, "Uçağın gelgit nedeniyle sürüklenen bazı parçalarına ve iki cesede ulaşmayı başardık" diye konuştu. Ulaşılan cesetlerden birinin bir yetişkine, diğerinin ise bir çocuğa ait olduğu açıklandı.

Mcfitin kurucusunun uçağı düştü Cesetler denizde bulundu...

Uçak dokuz koltuklu İtalyan yapımı bir Piaggio P180 Avanti idi ve Kosta Rikalı yetkililere göre, Limon yakınlarındaki Barra de Parismina yakınlarındaki kontrol kulesiyle akşam 18.00 sıralarında iletişim kesildi. Uçağın düştüğü haberleri gelmeye başladıktan sonra bir McFit sözcüsü, şirketin kurucusu ve CEO'su Schaller ve ailesinin uçakta olduğunu doğruladı. Özel jet, arkeolojik kalıntılarıyla ünlü bir şehir olan Meksika'daki Palenque'den havalanmıştı.

Mcfitin kurucusunun uçağı düştü Cesetler denizde bulundu...

Haberin Devamı

Sivil Havacılık Kurumu müdürü Fernando Naranjo, "Uçak 18:58'de inecekti ancak 2 bin fit yükseklikte iletişimi kaybettik" dedi. Alman Bild gazetesinin haberine göre, uçak deniz seviyesinden 69 metre yükseklikte ve 274 mil hızla uçuyordu.

41 BİN ÇALIŞANA SAHİP

Schaller, Gold's Gym, McFit ve John Reed dahil 21 küresel spor salonu zincirini ve yaşam tarzı markasını işleten RSG Group'un kurucusu ve CEO'suydu. Holding, 48 ülkede faaliyet gösteriyor ve doğrudan veya bayilikler aracılığıyla 41 bin çalışana sahip. Schaller, 1996 yılında fitness zinciri McFit'i kurdu ve şu anda Avrupa'da 250'den fazla stüdyo ve 1,4 milyon üye bulunuyor.

Mcfitin kurucusunun uçağı düştü Cesetler denizde bulundu...



1969 doğumlu Schaller, 2010 yılında Almanya'nın batısındaki Duisburg kentinde gerçekleşen Berlin Love Parade tekno festivalinin organizatörüydü. Festivalde çıkan izdihamda 21 kişi ölmüş ve 500'den fazla kişi yaralanmış, Rainer Schaller kendini dünyanın dört bir yanında manşetlerde bulmuştu. Alman yetkililer, Schaller'in güvenlik yetkililerini, festival alanına bir tünelde insan akışını durdurmamakla suçlamıştı. Trajediden sonra Schaller, festivalin kalıcı olarak iptal edildiğini söylemişti.