Dünya Mescid-i Aksa'daki ablukada dördüncü gün

Mescid-i Aksa'daki ablukada dördüncü gün

17.07.2017 - 14:45 | Son Güncellenme:

İsrail'in silahlı saldırı gerekçesiyle Filistinlilere kapattığı kutsal mekanın bulunduğu Doğu Kudüs'ün her köşe başında polis var. Giriş çıkışlarına izin verilmeyen Filistinliler, sokakta namaz kılarak Tel Aviv yönetimini protesto etti. İsrail polisi, bazı Filistinli gençleri gözaltına aldı. Kudüs'te bunlar yaşanırken, şehrin güneyindeki bir askeri tesiste İsrail ordusu turistlere silah kullanma dersi veriyor.

Mescid-i Aksadaki ablukada dördüncü gün

Yarım asırdır İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs şimdi de ablukayla yüzleşiyor. Mescid-i Aksa'nın da içerisinde bulunduğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesine dört gündür giriş çıkışa izin verilmiyor. Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda, İsrail polisinin bazı Filistinli gençleri gözaltına aldığı görülüyor.

Haberin Devamı

Şehrin tüm giriş kapılarını tutan İsrail polisi, bölgede ikamet edenler dışında kimseyi içeri sokmuyor.

İsrail polisi tarafından geri çevrilen halk, Mescid-i Aksa'nın kapılarına dahi ulaşamıyor. Dükkanların kapalı olduğu şehirde, her köşe başında çok sayıda İsrail polisi bekliyor.

Surların hemen dışında kalan Kanuni Sultan Süleyman Caddesi gibi şehri çevreleyen yollar da polis barikatlarıyla kapatılmış durumda. Bu uygulama nedeniyle en tenha günlerinden birini yaşayan Kudüs'te tansiyon de bir hayli yüksek.

Surlardan geçerek Mescid-i Aksa'nın kapılarına ulaşabilen az sayıdaki Müslüman ise, İsrail'in kurduğu elektronik metal arama dedektörlerini protesto ederek içeri girmiyor.

Namazları Aksa'nın kapılarında kılan cemaate İsrail polisi zaman zaman sert bir şekilde müdahale ediyor.

Haberin Devamı

İsrail polisi, Müslümanları dışarıda bırakırken Yahudi yerleşimcileri serbest bir şekilde içeri alıyor.

Mescid-i Aksadaki ablukada dördüncü gün

İsrail'den turistlere silah kullanma eğitimi!

Kudüs'te bunlar yaşanırken, şehrin güneyindeki bir askeri tesiste İsrail ordusu turistlere silah kullanma dersi veriyor.

Derslerin verildiği adres, işgal altındaki Batı Şeria'nın Gush Etzion isimli yerleşiminde yer alan Caliber 3 Terörle Mücadele ve Güvenlik Akademisi.

Tahtadan silahlarla hedef tahtasına ateş açan turistler, şınav çekip kurtarma operasyonunda rol alıyor. Eğitim alanlar arasında çocuklar da bulunuyor!