Dünya Moda dünyasından Linda’ya destek

Moda dünyasından Linda’ya destek

25.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1990’lı yılların ünlü mankeni Linda Evangelista’nın yağ aldırdıktan sonra vücudu deforme olduğu için insan içine çıkamadığını açıklamasının ardından, kendisine eski meslektaşlarından destek geldi. Moda dünyası, Evangelista’yı teselli etmeye çalıştı

Moda dünyasından Linda’ya destek

Kanadalı manken Linda Evangelista, 1990’lı yıllarda New York, Paris, Milano, Londra gibi aynı zamanda modanın da başkentleri olan şehirlerde düzenlenen defilelerin aranılan modeliydi. Şimdi 56 yaşında olan Linda Evangelista, o yıllarda hem yüzünün farklı güzelliği, hem de kusursuz vücuduyla ‘top model’lerin en ünlüleri arasında yer alırken, defileden defileye, çekimden çekime koşuyordu. Ancak 2015’ten itibaren gözlerden uzak olan ikonik mankenin neden inzivaya çekildiği önceki gün Instagram hesabında yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Linda Evangelista “soğuk lipoliz” (Coolsculpting) denilen yöntemle vücudundan yağ aldırdığı, bu nedenle bedeninin kalıcı şekilde deforme olduğunu, yaşadıklarının sonucunda depresyona girip eve kapandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Moda dünyasından Linda’ya destek

Rekabetten dostluğa

Linda Evangelista’nın artık kendisi gibi görünmediğinden 5 yıldır dışarı çıkamadığını ve depresyonla mücadele ettiğini Instagram’da açıklamasının ardından kendisine moda dünyasından destek geldi. Evangelista’nın 90’lı yıllarda hem arkadaş hem de rakip olduğu eski süper modeller açıklamalarıyla kendisini destekledi. Mankenler arasında sıkı bir rekabetin olduğu 90’larda, aralarında Evangelista’nın da yer aldığı “Süper 7’li” olarak anılan model grubunda bulunan Cindy Crawford, Christy Turlington, Helena Christensen ve Naomi Campbell, Instagram’da eski meslektaşlarına destek mesajları gönderdi.

Moda dünyasından Linda’ya destek

En son 2017’de görüntülenen Linda Evangelista, deformasyonu gizlemek için Instagram’da maskeli ve gözlüklü fotoğraflarını paylaşıyordu.

Haberin Devamı

Moda dünyasından Linda’ya destek

Soğuk lipoliz nedir?

Linda Evangelista’nın “Coolsculpting” (soğuk lipoliz) adlı yöntemle yağ aldırması sonucu vücudunun deforme olduğunu açıklaması gözleri bu uygulamaya çevirdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onaylı coolsculpting yöntemi, vücutta yağ fazlalığı olan bölgeyi dondurma prensibine dayanıyor. Dondurulan yağ hücreleri kontrollü parçalanıyor ve o bölgedeki yağ hücreleri kalıcı olarak azalıyor. Dondurularak parçalanan yağ hücreleri, böbreklerden idrar yoluyla atılıyor. Ancak, bazı durumlarda, Evangelista’nın da yaşadığı gibi, yağ hücreleri ölmek yerine genişleyerek ve büyüyerek soğuk lipofiz uygulamasına ters tepki veriyor. Bu duruma paradoksal adipoz hiperplazi (PAH) deniliyor.

Kliniğe dava açtı

Linda Evangelista, yağ aldırma operasyonunun yapıldığı “Zeltiq Estetik” adlı kliniğe dava açtığını da duyurdu. Efsanevi manken, Instagram hesabında “Benim Gerçeğim, Benim Hikâyem” başlığıyla yayımladığı mesajında, “Yağ aldırma operasyonundan sonra düzeltme amacıyla iki kez acılı ameliyat geçirmeme rağmen vücudumdaki deformasyon azalacağına arttı. Öyle ki yağ hücrelerim kalıcı olarak deforme oldu. Tanınmaz hale geldim. Ayrıca bu problem nedeniyle yaşadığım depresyon da halen devam ediyor” dedi.

‘Durumunu öğrenince gözyaşına boğuldum’

Haberin Devamı

90’ların ünlü mankenlerinden Naomi Campbell, Linda Evangelista için yaptığı açıklamada, “Arkadaşım, deneyimini cesaretle paylaştığın ve artık onun tutsağı olmadığın için seni alkışlıyorum. Seni çok seviyoruz. Kim olduğunu ve kimleri etkilediğini hatırla. Hikayeni paylaşarak hâlâ insanları etkilemeye devam ediyorsun. Her adımını destekliyorum” dedi.

Helena Christinsen, Linda Evangelista’nın açıklamasını okurken ağladığını belirterek, gölgeden çıkıp dürüstçe acılarını açıklamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Cindy Crawford ise “Linda gücün ve gerçek özün sonsuza dek tanınabilir ve ikoniktir! Bravo!” diyerek eski modeli cesaretlendirdi.

Ayrıca Gwyneth Paltrow, Claudia Schiffer, January Jones, Marc Jacobs, Isaac Mizrahi ve Zac Posen gibi onlarca oyuncu, modacı ve model de Linda Evangelista’yı destekleyici mesajlar yayımladı.